onsdag 16 februari 2022

Vilken Överraskning ...

Det är såå roligt med överraskningar, både att göra och att få, tycker vi. Den här gången var det Jakobs tur att få en ordentlig sådan. 

***

Själv visste jag om den, eftersom det var Kjell och Dessan, från Umeå, som ville komma och överraska Jakob på hans födelsedag. Och vi måste få ihop dagarna med deras resa och jobb. Jakob fyller först om ett par veckor och vill inte ha något stort kalas då. Han är en "försiktig general" i dessa tider med att blanda ihop olika personer. Vilket så klart ska respekteras, även om jag, tycker det är trist men han får självklart bestämma. Nu kom ju bara dom två och friska var dom så klart. 

***

Tidigare på dagen hörde äldsta dottern av sig och ville komma förbi. Så när vi satt oss och precis skulle börja fika, ringde det på dörren och in kom Kjell och Dessan och frågade om det fanns något fika hahaha. Tror nog att Jakob såg ut, som ett stort frågetecken då dom stod i hallen! Han förstod inte riktigt vad dom gjorde här hahaha. Många tankar gick runt i hans huvud, han trodde dom var på genomresa och stannade till på en fika, vilket passade perfekt eftersom vi precis skulle fika. 

När Ulrikas familj åkte hem och Kjell och Dessan stannade kvar, frågade Jakob mig: Vad gör dom i stan och Var ska dom sova? och samtidigt kom dom med stora och små paket, champagne🍾 mat och skönsång 🎼Ja må du leva

Då först, förstod Jakob att dom kommit hit för att få fira honom på hans kommande födelsedag. Såå underbart och vilken överraskning det blev. 



Ett stort fint eldfat som även fungerar som grill. Alla hjälptes åt att montera ihop den.

Jakob fick även ett fint tenntrådsarmband som Dessan hade gjort med rött och vitt läder, schweiz färger.


När det började mörkna startade vi elden, då vi ville inviga elfatet. Björkveden gav en fin värme.

Parisarna, lades på gallret. Vilket fint eldfat och vill man inte grilla är det bara att använda som en eldstad. Den har även ett lock av nät som håller eventuella gnistorna på plats. 

Självklart sov dom hos oss och vi fick ytterligare ett par mysiga dagar ihop. Den här gången hann dom även träffa sonen med familj och minsta barnbarnet. Alltid roligt att ha ett ansikte, när vi pratar om varandras familjer och vänner. 

Att Jakob tyckte detta besök var roligt kan man inte ta miste på.



Nu är dom snart hemma igen till snön efter att lämnat den kommande Våren hos oss.

Snart ses vi igen, blir ju lite närmare nu när dom flyttat till Umeå, ett så kallat "Lappkast" bara hahaha.
Tack Tack för erat spontana överraskningsbesök.
Visst är det härligt med fina vänner och dessa har vi bara känt i 10år.

Vi är lyckligt lottade med att ha flera fina vänner, som har kommit till under "husbilsåren". Inte så lätt att få nya vänner när man kommer upp i åren och det ska stämma. Men vi har fått flera sådana, som vi är glada över.

Kram
Yvonné














8 kommentarer:

  1. Vilken härlig överraskning för Jakob! Vi håller med om att husbilen och bloggen har gett oss mycket mer än bara resorna, däribland härliga nya vänner!
    Kram på er, snart är det vår!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det blev verkligen lyckat. Så var det där med Vår hahaha nog trodde jag också att det var på gång. Men inte än tyckte "Mitt Vinterland" och släppte ner en omgång med snöflingor. Får vara glad åt att det inte blåser utan att flingorna dalar fint.
      Kram till er också

      Radera
  2. Vad roligt! Och så lyckat det blev! Det verkligen märks i dina bilder.
    Visst är det härligt med fina vänner. Även hos oss har resor, den spanska stugan och bloggen tillfört mycket när det kommer till nya vänner. Och de flesta gamla vännerna har vi också kvar-
    Ha det fortsatt fint.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har aldrig sett honom så överraskad, han fattade inte varför dom kom förbi, först när dom kom med paket och sång hahaha. Fina Vänner ska man vårda och vara rädd om.
      Ha en fin snöig helg

      Radera
  3. Vilken trevlig överraskning! Grattis till Jakob! Ha dé gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han Tackar och de var verkligen en överraskning för honom.

      Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Det var verkligen suuuuperroligt att komma till er och överraska honom...fina Jakob. Det är så nära mellan oss numera så visst kan man swischa fort till Stockholm o våra fina vänner:-)) Kramizar till er båda

    SvaraRadera