tisdag 19 oktober 2021

Östersund Rättvik Och Surahammar ...

Lämnade Vildmarksvägen och vännerna för denna gången. Nästa gång vi kör Vildmarksvägen får det kanske bli på Våren.

 

Vi körde och hamnade nere i Östersund där vi svängde in till Skidstadion, som vi inte har varit till tidigare.Det var roligt att se när ungdomarna tränade på sina rullskidor och skjutningen.


Vi gick runt på de asfalterade spåren som gick hit och dit i skogen.
Läktaren med kommentatorernas fönster.
På kvällen var jag ute för att titta efter Norrsken, hann se lite av det innan det försvann. Svårt att upptäcka det med de starka strålkastarna bredvid. Ovanför hustaket kan man se lite svagt grönt.

Följande morgon var det bara +2grader och det kändes som "snö i luft kyligt". Våran tanke hade varit att spela golf på Klövsjö GK även detta år men den slog vi ur hågen ganska snabbt. Valde därför att åka via Ånge Ytterhogdal Los Voxna och väg301, ner till Rättvik och till deras golfbana.
Medans solen fortfarande var uppe gick vi ner till Siljan och en ut på bryggan och en sväng genom stan, innan vi gick hem. 
Häng med här, vet jag ...628 meter lång brygga ut i Siljan.


+7gradet, det blev långkalsonger på. Man blir snabbt varm, det som kan vara lite kallt är om händerna. Vi hade köpt varma handskar kvällen innan, när vi gick hem från stan. Dom kom väl till pass på morgonen. Leksands Knäckebröd, där gjorde vi ett stopp innan vi fortsatte.
Butiken hade byggts om och var helt nyöppnad. Hade blivit mer presentartiklar, kändes nästan som knäckebrödet försvann bland alla andra varorna. tyckte jag.

Vi gjorde ett stopp på Surahammars Golfklubb också. Det regnade halva natten och på morgonen kom solen fram. Rundad blev med växlande väder, ena stunden sol och nästa regn och blåsigt. Resultatet blev också upp och ner, har ju spelat bättre om man säger. Fast vi fick lika mycket frisk luft, innan vi fortsatte ända hem.

Våran resa uppåt norra delarna, är slut för denna gången och vi ser redan fram emot nästa.
Nu är det till att jobba vidare i trädgården. 

Kram 
Yvonné

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar