söndag 13 december 2020

Lucia Och 3:e Advent ...


Dagarna och veckor går fort, tycker jag, vilket är bra då det snart vänder om och blir ljusare. December har verkligen gått i gråskala, inte ens en enda minut har vi haft med sol. Gräsmattan är grön och fin, mycket regn, nästan var dag. 

Även denna helg är det skidtävlingar från olika platser, Idre, Davos och andra fina snörika platser. Tävlingar har blivit framflyttade just på grund av rikligt snöfall, som ställer till det. Träden dignar med snö. det är väldigt vacker. Och inte kan vi ta husbilen dit och åka skidor, snyft.

Både den 3:e Advent och Lucia är det idag. Minns 1986 när vi firade Lucia i Liberia, på recreation i Buchanan. Fyra av oss tjejer har fortfarande kontakt och försöker träffas varje år, men inte i år.

Vi har haft gulligt mysigt finbesök, redan 5veckor gammal och börjat fylla ut kläderna som jag sytt. 

Inte bara jag som syr små kläder till henne. Min "syster" Dessan i Piteå, har skickat ner två jättefina klänningar och ett par matchande trosor, som hon har sytt. Den mörka klänningen är så fin på baksidan med både rosett och spets. (Hoppas Dessan har bild på det?) Föräldrarna blev väldigt glada och konstaterade att dom behöver inte köpa några kläder till henne hahaha. Ursäkta ett så dåligt foto där pappan hamnade utanför bilden och klänningarna knappt syns. Men det blir bättre kort när hon har kläderna på sig. 

Önskar er alla en fin Lucia och 3:e Advent

Kram

Yvonné
7 kommentarer:

 1. Men så mysigt ni har haft det 😘Härligt med småfolksbesök också 🥰 Kul att dom gillade kläderna. Kramiz till dej SIS o till övriga i familjen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var så mysigt och nu har vi dom här på heltid. Kramizar

   Radera
 2. Visst är det skönt att det snart vänder och vi går mot ljusare tider igen. I mitten av januari brukar man verkligen märka skillnad. Vilken liten skatt ni fått att måna om, vi saknar verkligen umgänget med våra barnbarn...
  Ha det riktigt bra så ser vi framåtmot ljusare tider.
  Kramkram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu är det snart på detta mörker och det blir ljusare. Visst har vi "fått en skatt" att ta hand om, ljuvligt.
   Kramkram

   Radera
 3. Vad fint att träffa denna lilla tös. Och så roligt med de fina kläderna ni sytt. Kan tänka mig att föräldrarna verkligen uppskattar detta.
  Visst är det skönt att nu kunna se fram emot ljusare tider. Och de kommer. Förstår att ni också saknar resandet men vi har ändå fina minnen att ta fram.
  Ha det så bra ni kan.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är man verkligen trött på detta mörker men det vänder nu. Att få ha barnbarnet hos oss är bara det ett ljus i mörkret.
   Trevlig 4:e advent

   Radera
 4. Vilken härlig känsla med de små. Så fina kläder till henne!
  Vi önskar er en bra advent och en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!
  Elisabeth o Lennart

  SvaraRadera