onsdag 13 maj 2020

Ett Par Dagar I Vardagen ...

Vad gör man nu för tiden, vad hittar vi på? 
Vi spelar golf så gott som var dag, i alla fall Jakob, själv tar jag "ledigt" ibland. Vissa mornar har varit riktigt riktigt kyliga +3 grader och kall vind trots solen. Fingrarna har blivit stela och röda och tinat upp förs vid 10:e hålet. Mina tjocka stickade fleece fodrade "Piteå" vantar har varit på.
Banan är fin och det vattnas.
***
Mina arbetskamrater hörde av sig och bjöd in mig på ute Brunch med skönt altanhäng och god mat med en smarrig peruansk sås. Åh vad jag saknar dessa fina tjejerna, väldigt mysigt att träffas igen.
***
Tänk så mycket man kan beställa via nätet. Kanske man har kunnat gjort det tidigare också fast jag har aldrig tänkt på det. Så som att beställa blomsterplantor. Min mor ville ha blommor till sin balkong och hos BlomsterLandet fungerar det väldigt bra att beställa. 
Bra hemsida att beställa ifrån och knappt 1vecka senare får man ett meddelande och man kan åka till butiken och hämta upp varorna, som dom kommer ut med. Inget besök inne i butiken behöver man göra, bara vänta utanför i bilen.
Igår gjorde vi en utflykt till min mor med alla hennes blommor och jord.
 Den här gången gick vi in till henne, det är så konstigt när man inte ska kramas. Bättre att hålla avstånd och kunna ses en stund så här.
Nu har hon en hel del att pyssla med och plantera.
 Passade på att koppla upp mot min bror också, så han och mor fick prata men kanske mest att dom fick se varandra. 
Min bror visade runt oss i sin trädgård. Vilket blev en överraskning då han visade oss vad dom hade för djur: 2 stycken Påfåglar! Dom visade sig från sin finaste sida och fällde ut stjärten och vibrerade. Påfåglarna har varit hos dom i snart en vecka och känner sig hemmastadda där hahaha. När han gick runt i trädgården, följde påfåglarna efter på litet avstånd. Väldigt nyfikna är dom. Där dom har gjort ett potatislandet, där "badra" påfåglarna i jorden. Så man undrar vad som händer när potatisen kommer upp, om påfåglarna fortsätter rulla runt där hahaha.
***
Från min mor, blev det ett akutbesök till ögonakuten, Odenplans läkarhus, 12:e våningen.
 Jag tog trappan upp, pust.
Fin utsikt över Stockholm hade man där uppifrån.
Till vänster i bild, är Odengatan med knappt några bilar, mot vad det annars brukar vara.
Den rostbruna byggnaden med runda kupolen. Är Stockholms stadsbibliotek, som invigdes 1928, samma år som min mor föddes. Där inne ryms 400.000 böcker, det är en del.
Snett till höger om kupolen, sticker Engelbrektskyrkan upp. Den är byggd uppe på det gamla Kvarnberget i stadsdelen Lärkstaden. Invigdes 1914 och har en av landets största kyrkorgel med 86 stycken stämmor.
 Jag var där en gång när dom hade gjort något just med orgeln och dom spelade på den. Det var fantastiskt vilket ljud. Har även varit där på en Carola konsert, för mååånga år sedan.
Xtra info: nedanför kyrkan hittar man Mr Cake, Roy Fares cafe, om man vill gå dit.
Till sist, höger i bild syns Kaknästornet.
Vad det är mer som sticker upp, vet jag inte.
Som tur var, hade det inte blivit några skador på ögat. Däremot ska jag ta det lugnt och avrådes att spela golf på 2 veckor.
***
Inte långt därifrån har dottern sin friser salong Soul&Co och vilken tur hade inte jag då, som fick komma dit då det blivit en avbokning. Stolpe in kan man säga, då vi ändå var i stan.
Dom jobbar med visir och har bara varsin kund inne i taget. Nu fick Jakob sitta bakom kassan och vara fotograf hihihi
Jag har inte klippt mig sedan i augusti, 9 månader sedan. 
Det klipptes av en hel del hår, kan man säga.
 Fick lite korkskruvar också, roligt när hon gör sådant som jag aldrig gör själv.


Idag ser jag ut så här
När jag höll på att ta kortet, kom ett av våra tre rådjur och gick förbi.

Så lever livet med oss.
Hoppas att ni alla som tittar in på bloggen har det bra och får vara friska och krya i dessa dagar.

Kram
Yvonné

10 kommentarer:

 1. Nu längtar vi också ut på någon av våra altaner. Jag lovar att jag ska njuta, precis som ni gör nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att ni längtar ut, snart så är det dags för er.

   Radera
 2. Visst går dagarna hyfsat fort fast vi är begränsade i vårt sociala liv. Så kul för dig att luncha med arbetskamrater. Jag saknar mina, skulle ju jobbat en eller ett par dagar i veckan när vi kom från Spanien, men alla timanställda har fått gå hem och övriga är delvis permitterade. I och för sig är det inte svårt att vara heltidsledigt heller...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst rullar dagarna på snabbt och jag njuter verkligen av denna heltidsledigheten.

   Radera
 3. Glömde säga att du blev kanonfin i håret! Kram

  SvaraRadera
 4. Ja, sysselsättning har vi gott om nu liksom tidigare. Men den blir ju bergränsad i och med att vi inte kan resa. Men å andra sidan gör vi mängder av trevliga saker i Stockholm med omgivningar. Fint att du kunde beställa blommor till din mamma och så fint hon kommer att få det. Vi handlar fortfarande allt själva och med tanke på att dte inte är ett dugg trångt i våra butiker fungerar det jättebra.
  Kul att du träffade dina gamla kollegor och ses man utomhus och med lite avstånd så fungerar ju det. Så gör vi också. Träffar även döttrar och barnbarn liksom en del vänner utomhus.
  Skönt att det var ok med ditt öga men bar att få det uppkollat. Och sedan det där lilla extra med hårklippning hos din dotter. Så snyggt det blev.
  Ha det fortsatt fint och man får göra det bästa av det som är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som man får en liten energi kick, när man får träffa sin familj och vänner, naturligtvis på avstånd.
   Bara att gilla läget ett tag till.

   Radera
 5. Oj vilken innehållsrik dag, ingen karantän här inte...och det tycker jag att du gör rätt i! Självklart måste man få träffa sina närmaste, man måste ju inte ha pusskalas, eller hur?
  Fin blev du i håret och tur att det inte var nåt allvarligt med ögat. Det är nog det värsta som kan hända, i alla fall bland det värsta, att man får problem med synen. Svärmor är helt blind nu, 93 år snart och det började smyga sig på redan för 15-16 år sedan. Så otroligt tråkigt och ännu värre för de som aldrig har sett något!
  Ta hand om dig och krya på dig får jag väl säga, eller krya på ögat!
  Påfåglar i trädgården? inte i Sverige väl?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo Gertie det hände mycket oplanerat den dagen. Tack vare det akuta ögonbesöket, blev det även klippning. Hade aldrig åkt in till stan kommunalt. Vi hade pratat om att cykla in, 21km, då det blir varmare, för att bli klippt. Men nu blev det så här och det blev bra. Man får se till att vara rädd om sig och alla andra. Visst var det ett skönt besked att ögat var ok, lite skakig var jag allt innan underesökningen.
   Jo påfåglarna är i hans trädgård, utanför Oskarshamn. Man undrar förståss varifrån dom kommer?

   Radera