onsdag 29 maj 2019

En Ledig Dag, CaravanHallen Och Gålö ...

Solen håller på att gå ner över grannens hustak, det blåser fortfarande och temperaturen är +14 grader. Sommarvärme, nej knappast. Klagar inte såå mycket för jag sitter inne i våran "pensionärskuvös" och ser att glasrutorna verkligen behöver putsas eller ska jag vänta tills jag har blivit pensionär? I allafall väntar jag tills allt pollen och aspfrö har slutat fara runt i luften.
Ledig dag, ja den kan innehålla lite vad som helst, i alla fall när man summerar i slutet av dagen.
Igår hade jag en plan för dagen och morse blev det något helt annat. 
Tanken var att sy ett par vida långbyxor, likadana modell som dessa.
Jag vet att dom är ganska tunna, det är tunnt härligt linnetyg. Har satt i ett par extra "shorts", så jag slipper visa trosorna hihihi.
(Det var ju Mors Dag i helgen och jag sydde ihop en t-shirt till mor när hon skulle komma ut till oss. Glömde bort att fota när hon provade den, glad blev hon för den)
 Inte blev det någon sömnad idag inte. Nej jag kom på att vi hade inga bullar i frysen och Jakob har pratat om detta i säkert 1vecka att det är så trist utan bullar! Så jag hamnade i köket och bakade bullar, det blev med vanilj och den andra sorten med kanel fyllning. 
När Jakob kom hem från golfen, hade jag fixat i ordning lite termosfika och bullar. Vi skulle på utflykt.
Första stoppet blev CaravanHallen i Haninge. Det ingick inte i min plan men det är alltid trevligt att åka förbi och prata lite. Fast vi hade ett ärende, som jag glömt bort. Våran takfläkt i husbilen, som egentligen aldrig har fungerat som den ska, fungerar inte alls nu. Från början växlade den mellan, in och ut suget lite, som den själv tyckte, så även hastigheten. Men vi har inte brytt oss så mycket, slarvigt, jag vet. Så den senaste resan, då blev det rena rama blingbling med fläktens lampar, då bägge lamporna blinkade växelvis och fläkten rörde sig inte alls. Troligtvis är det kretskortet, som behöver bytas. 
Dessutom fick vi en pratstund med nye trevlige platschefen Jimmy Busch. Han passar bra för det jobbet och kommer smälta in fint med den övriga trevliga personalen. 
Vi träffade även Bosse och Annika, som visste vilka vi var, följer min blogg hahaha. Det är så roligt när folk man inte själv känner, vet vem man är via bloggen, jättekul. De väntade på att få ta ut sin nya Adria. Åh så härligt med en ny bil och den nybilsdoft som blir. 
Vi önskar er Grattis till nya bilen och krya på dig Annika. Bosse, det är bara att du hör av dig om du vill golfa.
***
Ja så fortsatte vi vidare på utflykten, till Gålö. Nu var vi fikasugna och det smakade riktigt bra när vi kröp ner i bergsskrevan ute vid havet. Solen värmde skönt och ljudet av vågorna som slog mot stenarna.






En trevlig Ledig Dag
Kram
Yvonné




9 kommentarer:

  1. Det var trevliga dagar! Roligt att höra att nya chefen blir bra. Man var ju lite rädd att det skulle bli ett stooooort tomrum efter Micke (som vi gillade skarpt)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ni kommer med all säkerhet tycka om Jimmy också.

      Radera
  2. Gålö är verkligen en oas, så nära stadens larm och brus, men ändå så långt däriifrån.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är Gålö fint. Hade segelbåten där ute under ett par år och härligt med havet rakt ut.

      Radera
  3. Så kul att se lite bilder från Gålö. Vi ska spela golf med MHCS i Haninge i början på augusti och tänkte åka dit ut ett par dagar efteråt. Vi har aldrig varit åt det hållet tidigare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul med golfen och då är ni ju redan åt rätt håll, Gålö. Det är vackert där ute med havet rakt ut.

      Radera
  4. Gålö är underbart och just där ni sitter tog vi alltid årets första svenska dyk.
    Vi pratade om golf på Tyresö. Finns det plats nästa fredag d.v.s. den 7:e juni?
    När och hur, var vet jag...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att det är på samma plats, vilket sammanträffande. Nej något bad blev det inte, kände inte ens på vattnet.
      Jakob ringer dig ang golfen så ni får stämma av tiden, kul att du hörde av dig. Hälsa frugan.

      Radera
  5. Gålö är trevligt och med så vacker skärgård runt om. VI har seglat en hel del här förr när vi var båtburna men även numer tar vi oss då och då en tur per buss till Gålö.Blir säkert några vändor i sommar.
    Önskar er fortsatt fina dagar.

    SvaraRadera