torsdag 27 september 2018

Magiskt Norrsken Del 6 ...

Efter att fått se de fina skulpturerna på Ishotellet. Trodde vi nog att vi sett och upplevt allt fint man kunde, eftersom Norgeresan gick mot slutetappen. 
(Ja just det Norgeresan, den har jag inte berättat om än, men det kommer, vänta bara hihihi)
Tänk  så fel vi hade.  
Att se norrsken för första gången, det är en speciell lycka som infinner sig, tyckte vi i alla fall. Vi hade sett norrsken i Norge, till och med 3 gånger, vilket var fantastiskt tyckte vi. 
Att invänta norrsken gör en ganska trött, man måste ju vara ute, när det blivit mörk och det blir oftast sent. Ögonen måste vänja sig med mörkret och man står med nacken böjd bakåt, känns nästan som man blev lite yr. När man som vi bor på en plats med gatubelysning ser vi inte den kolsvarta himlen, ej heller stjärnhimlen så tydligt som vi gjort nu. Det är väldigt många sateliter som åker kors och tvärs på himlavalvet.
Vet inte hur många gånger per kväll, vi har klätt på oss och hoppat ut, för att en stund senare, in i husbilen igen. Vi ville ju inte missa ett norrsken!
Just den här kvällen då vi övernattade bredvid Torneälvens brus. Orkade inte Jakob klä på sig utan han lade sig bara för att vila en liten stund, innan mörkret skulle infinna sig. Själv så gick jag ut en stund och tyckte att det kanske skulle kunna bli ett norrsken. Stjärnorna syns inte genom moln men om det är tunna slöjor på himlen och stjärnorna syns igenom, då kan man säga att det är början på norrsken. Så fick vi lära oss av ett norskt par och det har fungerat.
Rätt som det var, började slöjorna röra sig och Jakob blev väckt med ett rop från mig: 
Det börjar nu!
Ut med kameran som satt förberedd på sitt stativ.
Detta norrsken blev magiskt, vilket ljus som lyste upp bilen älven och marken där vi stod.
Bilderna visas i den ordningen norrskenet visade sig och är tagna med någon minuts mellanrum, på vissa bilder ser man även Lilla Karlavagnen.Kram
Yvonné

18 kommentarer:

 1. Hej Joy! Matts Torebring bara testar.

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Så gott som helt omöjligt att skriva hos er alla som har Blogger. Om jag inte får hjälp kan jag inte kommentera hos någon som har Blogger, utan omfattande ansträngningar. Jag fortsätter att bara läsa tills vidare.Kram Matts

   Radera
 3. Ojoj, vilket sken ni har fått se. Norrlänning som jag är har jag sett norrsken många gånger och det är något speciellt med ljuset. Underbart att ni fick uppleva ett sådant fint norrsken också. Grattis!

  Kram till er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är jätteglada för att fått sett det
   Kram

   Radera
 4. Det var ju det där med norrsken....
  Fenomenet vi aldrig fått se.
  Det är ytterligare en anledning att återvända norrut.

  SvaraRadera
 5. Vilka fantastiska bilder!! Norrsken har jag nog bara sett i min ungdom när jag bodde i Sundsvall. Jag vet att det finns de som sett norrskenet här nere också, men det har vi aldrig fått uppleva. Nu har jag börjat nedräkningen :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte så vanligt att det syns så långt ner.
   Kram

   Radera
 6. Det var verkligen häftigt! Sån tur att du inte gav upp, då hade vi inte fått se detta skådespel :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gällde att vara ute och titta varje kväll, ville inte missa ett norrsken hihihi
   Kram

   Radera
 7. Waow, så vackert! Helt fantastiskt!!! Jag har aldrig sett norrsken ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har ni något häftigt att se fram emot

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 8. Svar
  1. Tack och jag håller med dig
   Kram

   Radera
 9. Visst är det häftigt med norrsken, tänk att jag tycker så fortfarande trots jag sett några ;-) Men jag blir aldrig less sen blir bilderna bäst om man inte har en massa gatlysen som stör. Ni fick fina bilder och tur vi har bloggar så vi kan spara dom fina bilderna här. Kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att du njuter av att se det. Nu när vi är hemma sneglar jag upp mot den mörka himlen för att få se norrskenet hahahaha
   Visst är det bra med bloggen, där finns allt man tycker om och dessutom kan man ösa på med bilder, hur mycket man vill.
   Kramizar

   Radera