fredag 27 april 2018

Vårens Resa Söderut ...

Igår, torsdag, lämnade jag alla jobbrelaterade händelser bakom och gav oss iväg ut ur stan. 
Äntligen På Rull, Jippiiiii.
Vid den fina rastplatsen Svartå mellan Motala och Mjölby blev det chaufförsbyte. På denna rastplats i södergående, kan man även tömma toa. Tror inte att det finns någon rastplats i norrgående, ska låta det vara osagt. 
Jag har svårt att köra i mörker, likaså att sitta bredvid, blir som lite åksjuk och kan se saker som inte finns hahaha.  Så jag körde tills det blev mörkt då tog Jakob över igen.
Det är roligt att köra genom Sverige så som vi gjorde nu. Naturens grönska har verkligen kommit olika långt. Vi var nere i Malmö mitt i natten, spöktimmen, ställde oss i Finnlines  incheckning och sov så gott till i morse.
Klockan 9 i morse fick vi rulla på. Tänk att det hann bli lite stressigt när det var dags. Först hittade Jakob inte skorna och snurrade runt och letade efter dom. När vi därefter kom in till nästa stopp och Jakob går ut för att fota, så var dags att köra ombord. Då fick han springa tillbaka till bilen hahaha Apropå stressa när det är dags att köra ombord, måste jag berätta. 
Då reste vi tillsammans med våra Noravänner. Hade övernattat i incheckningen och vi tog det lugnt på morgonen, båten hade ju sin avgångstid eller hur. Rätt som det är bultar det på våran dörr, där utanför står vår vän och säger att de andra bilarna som står i kön börjar köra om oss. Själv stod jag i godan ro inne i duschen med shampo i håret. Det blev liiite bråttom  kan man säga hahaha.
Nej så blev det inte denna gång, tack och lov, vi kom ombord ordentligt.


Ännu en fin lugn överfart.
 Träffade ett trevligt par, S och S, från ¨Jakobs stad,¨ Jakobstad i Finland. Dom lämnade snön bakom sig och har nu några härliga månader framför sig, när dom ska ner till södra Kroatien. Vi önskar er återigen en härlig intressant resa och hoppas vi ses igen.

 Lade till i Travemunde runt 19-tiden och med sina +15grader var det härligt att stå ute på däck och se inloppet,
 Solen går ner runt 20,30 och vi bestämmer oss för att rulla iväg en bit. 
Här nere är det mycket grönare än hemmavid. Raps fälten har börjat blomma och tror det är Slånbären, som blommar vitt överallt.
 Vi beslutar oss för att hålla lite öster ut i Tyskland. Det lär vara en hel del vägarbeten utmed A9 och A7. Det blir kanske inte helt lätt att slippa dessa vägarbeten i ett så pass stort land men när man kan välja, så försöker vi göra det, i alla fall idag.
Vägen blev mot Wismar, där vi sedan tog av söder ut, till orten Ludwigslust.
Där finns en ställplats
N53 19 35,55  O011 25 24,67
Gps visade oss lite fel, varpå en kvinna i huset bredvid där vi stanade, var snabbt ute och berättade hur vi skulle hitta rätt. Den infarten där vi stod, hade blivit avstängd.
Ställplatsen var fullbelagd men det går att stå utanför på parkeringen. Kostar 7E och man kan tydligen tömma och fylla vatten, likaså går det att få ström, mot en peng.

Nu är det Natti Natt
Kram 
Yvonné


13 kommentarer:

 1. Vi önskar en trevlig resa!
  Östersjökram

  SvaraRadera
 2. Spännande att vara på rull söderut
  Ha det jättefint!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli såå skönt.
   Kram

   Radera
 3. Åh så spännande. Har ni bestämt vart ni ska? Om ca 1 vecka är vi på hemväg den här gången blir det över Füssen och genom Tyskland. Ha det riktigt gott på er resa. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi åker ner till släkten och vänner i Schweiz och runt omkring.
   Kram

   Radera
 4. Ha det så gott o njut på er resa söderöver!

  SolKram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och njuter gör vi av värmen
   Kram

   Radera
 5. I norrgående vid Mjölby är det Albackens rastplats litet stycke från E4 N 58.337198 E 15.158561

  Trevlig resa

  SvaraRadera
 6. Börjar läsa er resa nu. Blir nog inte kommentarer på varje inlägg. Kramar

  SvaraRadera