fredag 24 februari 2017

Flottsbro Och Kvällsbakning ...

Väldigt tjatigt med denna Flottsbrobacke eller? 
Det är sååå himla fint i backen, som idag när vi vaknade och det var -6 grader och strålande sol, bara det gör en ju glad.
Självklart att vi skulle ner och åka, trots att nattsömnen inte hade varit den bästa för Jakob och det fanns andra saker att göra hemma.
Skidåkningen och att vara ute i friska luften är ju härligt och det är inga liftköer, vilket är bra med tanke på att backen inte är flera km lång hihihi.
Idag var stora backen avstängd, där sprutade snökanonerna snö för fullt, det blir sportlov nästa vecka och då ska det finnas ordentligt med snö i backarna.
Varje dag är det olika skolklasser, som kommer ner och åker skidor. Det finns allt att hyra, skidor stavar pjäxor hjälm.
 Idag var det barn, som aldrig hade åkt varken lift eller skidor. Många goa skratt blev det för våran del och även för barnen, som skrattade mycket. Så här många skidor och stavar som vi plockade upp idag och lämnade till barnen, som låg utspridda i backen som PlockePinn, har vi inte gjort tidigare hahaha.
Jakob tog en flickas skidor på axeln och körde ner dom, hon hade inte en möjlighet att ta sig ner med skidorna på. Det gick mycket bättre för henne att åka på bara pjäxorna/stjärten hahaha.
Liftpersonalen hade fullt upp att stoppa liften så dom kunde sätta sig och framför allt ta sig av liften när dom kom upp.

***
Ikväll har det doftat nybakat här hemma.
Pestofyllda bröd
Peston gjorde jag på olja, persilja, rostade solroskärnor, vitlök och ost.
 Kanelbullar önskade Jakob 
som avslutning en vit pizza.
 I stället för tomatsås på botten, gjordes en smet på ricotta gräddfil och resterna från peston. Ovanpå lite rödlök paprika och salami.

Trevlig Helg
Kram
Yvonné
12 kommentarer:

 1. Ni har haft en trevlig dag i snön, då smakar det gott med nybakat.
  Kram till er båda 😎😎😎

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att passa på när vädret är sååå fint.
   Kram

   Radera
 2. På 50-talet var det vintrar och man kunde åka skidor ända nere i Norrköping.
  Nu saknar vi inte snön.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det mer snö förr på vintrarna och då var kanske inte konstsnö så vanligt som det är idag. Flottsbro backen skulle inte vara så bra om det inte var för konstsnön.
   Kram

   Radera
 3. Vad mycket godsaker! Och härligt ser det ut i backen :) Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni får komma ner och åka lite skidor nu när det är så fint väder.
   Kram

   Radera
 4. Det är klart ni ska passa på o åka när ni kan och när vädret är med er:) Sen kan ni fika alla godsaker du gjort :) Kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jakob är nere i backen varje dag och jag så ofta det går med tanke på jobbet. Underbart väder har vi även idag.
   Kramizar

   Radera
 5. Jag är urkass på skidor så jag hade nog också fått åka ner på rumpan från den branta backen 😂😂😂 men vilket härligt vinterväder vi har just nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla sätt är bra utom dom dåliga hahaha
   Kram

   Radera
 6. Vilken härlig dag ni haft och så god pizzan såg ut att vara
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag vill ha bara svarta och branta backar, så jag känner att jag blir nästan svett, innan jag är nere. Er fina backe ser bara ut, att vara vit av snö.
  Kram

  SvaraRadera