torsdag 29 september 2016

Atlantkusten Och Bretagne

Tänk att det ska vara såå enormt svårt att lära sig något nytt. I alla fall när det gäller ny mobil och i detta fall iPhone. Grrrr säger jag bara. 
Innan vi åkte iväg på semestern lade våra mobiler av, gick inte att uppdatera dom längre. Har haft Xperia tidigare och varit nöjda men fick för oss att testa något nytt. Mobilen i sig är bra, dock andra funktioner osv En inskolnings period blir det. 
Här i Frankrike har vi skaffat simkort, SFR 4GB, till datorn. Det har varit bra med täckningen runt om där vi varit. 
Jag gör fotobok (online) under resans gång och då går det åt en del GB eftersom det blir mycket bilder som läggs in. När fotoboken vart klar och jag äntligen skulle uppdatera bloggen. Ja då tog internet slut! Nu kan man "bara" fylla på, om man förstod det franska språket! Jaja vi får se om vi hittar någon Tobaco eller SFR för påfyllning. Fram tills dess tänkte jag testa att blogga med mobilen eftersom vi har Telenor Frihets abonnemang. 
Det ser ut att gå bra eller hur? 
Tycker jag också ända tills bilderna ska läggas in som jag har i mobilen, det går inte, hittar inte ens bilderna Grrrrr.
Alldeles nyss ringde Dessan från bloggen Vardagsglitter och sa att det går inte att lägga in bilder på Blogger från mobilen!! Tack för samtalet jättekul att surra ett tag hihi
Alltså det blir inga bilder, jättetrist, har såå mycket fint att lägga upp från våra platser vi besökt.
Det får bli i senare inlägg.
Vi har varit utmed Atlantkusten i Biscarrosse och badat, inte Jakob men det förstår ni säkert hihi.
Varit på Frankrikes näst största ö efter Korsika, som heter Ile d'Ol'eron. En ö där naturen skiftar, beroende på vilken sida man befinner sig. Ön har mest soltimmar och alltså minst regn i hela Frankrike. Där såg vi ut till det stora Fort Bonyard, tv-serien Fångarna på Fortet. 
Vi har åkt en liten bit utmed Bretagnes norra kust. Ätit skaldjur och ostron i Cancale. Orten där ostronen odlas. Vilket pris: 1 dussin stora ostron 5Euro! Hit kan man åka och äta sig mätt på ostron utan att bli ruinerad! Här är också väldigt vackert, härligt skönt klimat, lavendel mimosa och många andra blommor som blommar och doftar. 
Just nu står vi på gränsen mellan Bretagne och Normandie i Mont-St-Michel.
Högt upp sticker det stora klostret sina tinnar och torn. Ön som ligger en km ut omgivet av vatten. Då det inte är ebb förstås, då är det bara lera. Idag är ön förbunden med en vägbank. 
Vi njuter av dagarna och har haft fint soligt väder med temperaturer runt +20. Fram tills nu då det sjönk till 16 och lite lite duggregn.

Kram 
Yvonne Jakob16 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja när den funkar som man vill
   Kram

   Radera
 2. Det gick jättebra att bara läsa också😄Behövdes inga bilder 😆Tekniken är inte lätt med nya mobiler men man lär sig o du kommer också att älska iphone💕Kramizar till er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Dessan och jag hoppas det
   Kramiz

   Radera
 3. Jag tycker iPhone är busenkel, jag förstår inte vad som är krångligt. Jag bloggar aldrig från min mobil. Jag vill justera bilder och så vidare.
  Ha det gott i det härliga landet, France.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag att vi också tycker snart. Att blogga från mobilen är inte det optimala. Texten är liten att se och skriva och håller jag mobilen på tvären så kommer det in en annan ruta och täcker halva sidan!
   Det blir som det blir, vi njuter vidare.
   Kram

   Radera
 4. Hej! Vad synd att du inte får in bilder i bloggen. Jag bloggar både från Ipaden och från iPhonen och kan lägga in bilder från kamerarullen i telefonen. Använder du bloggers app eller går du in från din bloggs sida på nätet? Jag använder appen och det funkar bra :) Hoppas du får ordning på det, det tar alltid ett tag att lära sig nya grejer. Lycka till! /Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska titta på den appen
   Kram

   Radera
 5. Trist när det krånglar, det är det värsta som finns! Jag gillar iPhone, men bloggar aldrig från mobilen, det gillar jag inte. Ostron i Cancale låter fantastiskt! Där var vi under vår resa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ostron kan jag nu bocka av från min lista hihi Är kanske inte ngt som jag längtar efter igen.
   Kommer säkert få ordning på bloggandet
   Kram

   Radera
 6. Solvarma hälsningar fr en härlig ö i Medelhavet!

  Ha det gott o njut,det gör vi.....Kram

  SvaraRadera
 7. Tekniken kan spela spratt med en ibland, ni har det verkligen härligt. Ostronen avstår jag gärna.
  Ha det gott, kram från oss. ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ätit ostron tre gånger nu och det räcker ett bra tag framåt, om man så säger hihi
   Kram

   Radera
 8. Hej svejs, ni har det ju riktigt bra! Jag bloggar ibland från mobilen och det går utmärkt att lägga till bilder med bloggerappen. Lycka till med det tekniska och ha en fortsatt bra resa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tittade på den appen, tyckte många verkade missnöjda Får ta tag i det när vi kommer hem igen
   Kram

   Radera