fredag 23 januari 2015

Semlor Semlor Semlor.....

Semlor är Gott.
Allra godast är de som man bakar själv, tycker jag.
Men när suget sätter in och inga semlor har blivit bakade hemma hos oss, då får det bli en tur till kondiset.
Där finns en sorts semlor, som jag inte brukar baka och det är wienersemlan.
Den sorten tycker jag är lite extra mumsig.
Absolut inget fel på den vanliga semlan heller, fick ett litet smakprov av Jakob och mycket kardemumma ska det vara i bullen, vilket det också var.
Ja då var man fast i semlornas värld ett tag framöver. Ingen ide att ens tänka tanken på att inte äta semlor, nu när det finns semlor överallt!

Ute har vi 
Vitt Vitt Vitt
det är sååå vackert!
Jakob jobbade med snöröjning igår och idag har det inte snöat -3,5 grader.
Kram
Yvonné

12 kommentarer:

  1. Oj Oj så gott det ser ut,Mums Mums!
    Vi har oxå tjuvstartat :-)

    Trevlig Helg/Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Svårt att låta bli när dom finns överallt!
      Kram

      Radera
  2. Det såg jättegott ut det där. Jag har inte smakat en enda semla än..konstigt för att vara jag:-)...som älskar fika:-)) Kramiz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du hinner Dessan än tar dom inte slut hihi
      Kramiz

      Radera
  3. Både snö och semlor missar,men det finns annat gott att stoppa i munnen! Elisabeth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Med tanke på alla läckra fikabilder har ni mycket gott att mumsa på.
      Kram

      Radera
  4. Vackert att se snö på avstånd bara jag slipper jobba med den!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. När det blir blötsnö är det lite jobbigt, annars ganska vackert hihihi
      Kram

      Radera
  5. Jag älskar semlor med mycket vispgrädde på. Kram

    SvaraRadera
  6. Semlor är en av årets höjdpunkter tycker jag! Här finns ju inga att få tag på, kanske på IKEA förstås...Men tvivlar på äkthet och smak! Ska nog baka egna i veckan, med hemgjord mandelmassa! Gjorde det i Indien också; lyx på hög nivå för en utlandssvensk!
    Karlsbadersemla tycker jag är godast, med extramycket kardemumma i Bullen... Har du provat årets nyhet; Semmelwrap? Är liiite skeptisk...
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst blir det extra lyxigt när man får göra allt från början med mandelmassan också, jag gjorde också så på "utlandstiden". Nej Semmelwrapsen är inget för mig, har förvisso inte smakat men tycker den ska vara som den alltid varit, så det så hahaha
      Kram

      Radera