onsdag 5 juni 2013

MajJuniResa Del 3....

Axmarbrygga, det var ett fint ställe att komma till med en vacker omgivning. Vi tog ner cyklarna och trampade iväg en kort bit till Hyttan.


kan du läsa mer om Axmarbruk.
Det finns en stor vacker engelsk park bredvid. Där hade vi kunnat vara ännu längre än vad vi redan var, så rofyllt att gå runt och titta dofta på allt och ljudet av vatten som forsade.
Bilderna är från Engelska parken.
















Vi står med en fin utsikt mot havet.





Kvällen avslutades på 
Axmar Havskrog

Vilken mat
vi var helt lyriska när vi gick därifrån.
Förrätt
kallrökt laxrullad med böckling och räk mousser

Jakobs varmrätt
Grillad hälleflundrafile med gorgonsolasås och fikonmarmelad och svamp.
Yvonnés varmrätt
Smörstekt rödtungafile med nyvispad riesling och hummercremesås och räkor och svamp.

Dessert
Vit chokladpannacotta med hallonskum

Inkokt rabarber med nötmördegssmulor och italiensk maräng
Det var såååå gott gott gott
Medans vi satt och åt, kom "tjockan inrullande", (det kunde varit vi som rullade ut från restaurangen!)




Tur att vi inte hade båt och skulle ge oss iväg ut på havet!
Följande dag åkte vi vidare till nästa ställe.
Det blir ännu ett inlägg om det, en annan dag.
Nu väntar det kaffe ute i solen innan jobbet kallar.
Kram
Yvonné









4 kommentarer:

  1. Oj så många fina bilder!

    Det är riktigt, man skall unna sig god mat!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Håller med färegående talare:))att vilka fina bilder. Ni såg ut att ha det fantastiskt skönt och trevligt trots dimman jag såg på bilden. Söt i limegrönt också:)). Solen verkade vara framme också:) Maten så jätte jätte god ut:)) Kramen till dej gumman. Tack igen för inspirationen idag. Det hjälpte en del som du såg:)) Kram

    SvaraRadera
  3. Åh, vilka underbara bilder! Så naturskönt!Kram

    SvaraRadera
  4. Axmar Brygga - berömd för sin mat, vida omkring. Ha det fortsatt fint på er resa utefter gästrikekusten :)

    SvaraRadera