Receptet kommer här: räcker till 10-12 bitar
200gr mörk 70% choklad
4 ägg
4 dl socker
200gr smör
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
2 dl vetemjöl
Ugnen på 175grader
Finhacka chokladen.
Rör noga ihop ägg med socker. Det ska inte vispas pösigt, för då blir inte kakan seg och kladdig!
Smält smöret tills det blir gyllenbrunt.
Ta av kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Rör tills den smält och vispa ner chokladsmöret i äggsmeten tillsammans med saltet.
Sikta i vaniljsocker kakao och mjöl i smeten och blanda ihop.
Häll smeten i löstagbar form, 24cm i diameter, med ett bakplåtspapper i botten.
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Kakan ska vara kladdig i mitten.
Servera den lite ljummen med vispad grädde till och lite pudrad kakao över.
Lycka till ni som prövar att baka.
Fredags kvällens middag blev: fyllda paprikor.
Visst är det 70 tals mat här i Sverige?
Jakob säger att hans mamma lagade det på 50-talet i Schweiz!
Önskar er en Trevlig Helg
Kramiz
Yvonné
Länge sedan jag fyllde paprikor! Jag snor receptet på kladdkakan, ser verkligen kladdig och god ut! Kram
SvaraRaderaDet gör du rätt i Katarina. Kram
RaderaMumms vad gott med kladdkaka. Men det ska vara mycke grädde till:) här skiner solen just ...härligt. Ha det gott. Kram
RaderaÅ så gott Måste nog prova receptet även om det inte är LCHF - provar nog att byta ut vetemjölet mot mandelmjöl. Och fyllda paprikor har jag nog inte ätit sedan 70-talet ;)
SvaraRadera