lördag 27 oktober 2012

Recept På Kladdiga Kladdkakan....

Det var den, som bakades igår och jag lovar den smakar gudomligt gott och så där kletigt god, som vi tycker en Kladdis ska vara. Det enda problemet är, att man blir ju så mätt på en bit och inte orkar äta  ytterligare en, som man egentligen vill men, det är så mäktigt med choklad!!!
 
Receptet kommer här: räcker till 10-12 bitar
 
200gr mörk 70% choklad
4 ägg
4 dl socker
200gr smör
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
2 dl vetemjöl
 
Ugnen på 175grader
 
Finhacka chokladen.
Rör noga ihop ägg med socker. Det ska inte vispas pösigt, för då blir inte kakan seg och kladdig!
Smält smöret tills det blir gyllenbrunt.
Ta av kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Rör tills den smält och vispa ner chokladsmöret i äggsmeten tillsammans med saltet.
Sikta i vaniljsocker kakao och mjöl i smeten och blanda ihop.
Häll smeten i löstagbar form, 24cm i diameter, med ett bakplåtspapper i botten.
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Kakan ska vara kladdig i mitten.
Servera den lite ljummen med vispad grädde till och lite pudrad kakao över.
 
Lycka till ni som prövar att baka.
 
 
Fredags kvällens middag blev: fyllda paprikor.
Visst är det 70 tals mat här i Sverige?
Jakob säger att hans  mamma lagade det på 50-talet i Schweiz!
 
 Önskar er en Trevlig Helg
 
 
Kramiz
Yvonné
 
 
 

4 kommentarer:

  1. Länge sedan jag fyllde paprikor! Jag snor receptet på kladdkakan, ser verkligen kladdig och god ut! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gör du rätt i Katarina. Kram

      Radera
    2. Mumms vad gott med kladdkaka. Men det ska vara mycke grädde till:) här skiner solen just ...härligt. Ha det gott. Kram

      Radera
  2. Å så gott Måste nog prova receptet även om det inte är LCHF - provar nog att byta ut vetemjölet mot mandelmjöl. Och fyllda paprikor har jag nog inte ätit sedan 70-talet ;)

    SvaraRadera