torsdag 6 juni 2024

Ponnysläpp ...

 Kosläpp tror jag många har hört talas om och kanske även sett, när korna kommer ut i hagen efter att vistats inne under vintern. 
Ponnysläpp, var något nytt för oss. När barnbarnet frågade om vi ville följa med och titta på när alla ponnys skulle släppas ut i hagen, sa vi självklart ja. Det var Morsdags helgen och min mor var här och kunde följa med och titta. 
Började med lunch hemma hos äldsta dottern. Där hittade mamma och Jakob varsin skön plats i gungorna.



Ponnysläppet skulle vara 16,30 

Alla väntade spänt i solskenet på vad som skulle hända.



Så kom hästskötarna ut i hagen med sina fina ponnies och ställde upp sig på rad för att på ett givet kommando släppa iväg dom. 
Oj vilken fart det blev!
Det dundrade i marken när dom sprang fram och tillbaka, skrämde upp Canadagässen som lugnt gått omkring i hagen. Nu fick dom fart och flög upp och släppte iväg både det ena och det andra. Personen som stod bredvid oss fick en fågelbajs på sig!









En riktigt trevlig eftermiddag blev det i solskenet.

Kram Yvonné



6 kommentarer:

  1. Nog har de kosläpp här nere hos oss men ponnysläpp var en helt ny företeelse även för oss. Kan tänka mig att det blev fart på dem när de blev frisläppta och kunde dundra fram över gröngräset!
    Ha det gott! Efter helgennörjar vi förbereda för vår resa, då mysigt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det här var nytt för också, fast den här ridskolan har haft det i flera år. Väldigt roligt att se och höra hur det dundrade i marken när dom sprang runt runt.
      Glöm inte myggmedel, för det finns en del. Kram

      Radera
  2. Vilka minnen det här inlägget väcker. Minnen från åren på ridskolan och när hästarna skulle släppas ut i sommarhagen för första gången. Det var samma procedur som för dessa hästskötare, att man ställde upp hästarna, gjorde sig redo och på ett kommando släpptes dom.
    Vad kul att andra bjöds in för att titta på, fast kanske inte lika kul för personen som fick fågelbajs på sig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaha du känner till detta med ponnysläpp. Jag har aldrig varit en hästtjej så det är kanske därför. Ändå väldigt roligt att vara med och se. Fågelbajs sägs betyda Lycka men ändå inget man vill ha på sig.

      Radera
  3. Matts Torebring8 juni 2024 kl. 10:01

    Detta visste jag inte om att det fanns. Vad kul för hästar och publik-

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej inte vi heller så det var riktigt roligt att få se.

      Radera