tisdag 16 februari 2021

Muffins Havrebollar Lite Sytt Och Längtan Till Italien ...

Nu har Alla Hjärtans Dag passerat och idag är det Fettisdagen och om 47 dagar är det Påsk. Och så vidare på året, snart får vi vaccinet och kan rulla iväg kors och tvärs med husbilen hihihi.

Om man vill baka Cupcakes eller om man hellre vill säga muffins och gillar choklad, ska ni få ett recept här. Dom blir väldigt saftiga och ganska mäktiga. Det är gjort med olja, alltså inget smör i dom. Fyllningen gjorde jag inte enligt det här receptet, ville hellre ha frosting på.
Äppelskrutts urkärnare, kanske det finns dom som har liggandes i lådan och används någon enstaka gång om året. När man bakar tex muffins och vill ha en fyllning i, är det perfekt att ta ut för ett hål, med en sådan urkärnare. Tänk bara på att inte köra ner den ända i botten på muffisen, då rinner fyllningen ut.
Hade frysta hallon som jag för en gång skull var lite förutseende och kokade sylt av, dagen innan. Hålet fylldes alltså med hallonsylten. 1 tsk ungefär per hål.
Frostingen, gjordes med smör florsocker färskost och smaksättning vaniljpulver. Ville ha tvåfärgad frosting, smeten delades och färgade ena delen med röd gelefärg, vilket jag tycker är mycket bättre än karamellfärgen som vätskar sig. Lades i varsina plastpåsar och sedan  tillsammans i en stor spritspåse som hade en stjärnsprits.
Därefter är det bara att börja spritsa, hejsan svejsan vad det går hihihi
Slutresultat blev så här och fick lite socker kulor på också.
Har även gjort ljusa Havrebollar, ni vet sådana som man köper i kiosken. Alltså inte mörka chokladbollar. Dessa havrebollar är gjorda av bland annat oboypulver och mjölk. Jakob gillar vit choklad, så då smältes vit choklad och några bollar rullades i chokladen och sedan cocosflingor. Fick som ett litet hårt skal runt när det stelnat och smakade riktigt gott, trots att jag inte är någon älskare av just vit choklad.
Våfflor. är något vi lagar ibland och då äts första våfflan med creme fraich, kaviar och rödlök. Följande blir med sylt och grädde.


Att denna lilla dress var till Alla Hjärtans dag syns kanske med alla olikfärgade hjärtan.
Fick en "beställning" på att göra en madrass med en hög framkant, som en rulle, och ett sängskydd till spjälsängen och örngott.
Sängskyddet gjordes 30*150 av fyra delar vadd så det blev stadigt och inte viker ner sig i sängen. Syr ihop vadden med några spridda fästpunkter, ifall den ska tvättas, då knölar den inte ihop sig.
Trikåtyget har fått band för att fästas i sängen.
Färdigt, gjorde några fästpunkter även genom trikåtyget för att få allt på plats.
Slutresultatet blev riktigt bra, både föräldrar och barn är nöjda.

Sydde ett par örngott med kuvert öppning. Själv tycker jag det är bra med ett ordentligt överlapp, så inte kudden kryper ut. Sydde så på dessa också.
Fick en bild i morse när madrassen är inbäddad och lilla sötnosen får bra med plats och inte rullar över kanten.

Har sytt några plagg till mig också. Dessa leggings med fickor, mönster Chill Pants från OMG Bananas, det är öglad jogging trikå från Tygfavoriter.
Dessa är i vanlig tunn trikå, mönster I Rock Jeggings, utan fickor, med låg midja, fast jag tycker de går högt upp, (som jag vill ha) från SoSewMe och trikån är från Tygfavoriter.
Denna tunika, mönster OMG Bananas, är sydd i bambujersey från Zannaz, ett väldigt skönt material, fint fall och skönt att ha in på bara kroppen.
Denna top, mönster Nora från Cut&Sew från Elvelyckan, trikåtyget har länge varit en hyllvärmare, minns ej varifrån det är köpt. Axelsömmen är nerhasad och där sydde jag fast en volang och gjorde lång ärm.

Vissa saker ska man bara inte sy och tro att man passar i det hahaha. Vet att jag inte passar i eller ens tycker om pannband, det sitter liksom inte på plats. Ändå tyckte jag att modellen verkade smart då man kan göra flera modeller. En tygbit på cirka 50*50 (mät huvudomfång och lägg till cirka 2-3cm) som viks och vrids och vändes tills man får en tub och sy ihop. Glömde ta kort. Det är ett gratis mönster, Slouchy Headwarmer från Patterns for Pirates. 
Den här första är ju helt okey att ha runt halsen, skönt när den blir dubbel.
Nästa ska fungera som en mössa, även den blir dubbel.
Tredje modellen, om man inte vill förstöra sin frisyr hahaha kan man göra som ett hål uppe i mössan och ta ut håret/hästsvansen där.

Fjärde modellen, pannbandet, som jag inte vet hur det ska vara hahaha.
Utan att använda spegel för att sätta på pannbandet, blir det så här. Ja varför inte, har fått ett par "hår-öron" som sticker upp. Förstår ni nu hur tokigt det blir med pannband hahaha

***
Vi eller framför allt Jakob har det jobbigt nu när det är skidor varje dag. Är det inte på platten, så är det utför, på tv alltså.
Nog längtar vi till de riktiga bergen när sändningarna är från Cortina och vilket väder sedan. Suck var tvungen att ta fram kartan och kolla campingplatser i just Cortina. Vi brukar inte planera så noga när vi reser men nu har vi sagt att Cortina ska vi stanna i ett par dagar, när det nu blir. Vi har varit där för många många år sedan och stod en natt på International Camping Olympia. Minns att den låg runt 3-4 km från Cortina med en uppförsbacke när man skulle hem till campingen. Vilket gjorde att vi inte tog oss ner till orten. Stannade bara till när vi åkte vidare och tog en fika. Vi var där för några år sedan igen och letade parkering, utan att lyckas få plats med bilen någonstans. Vad säger man: tredje gången gillt. Då blir det en camping på andra sidan orten.
Visst vore det kul att åka här? Hissnande om inte annat hahaha

Idag är det mulet -1grad och Semlan smakar gott.

Kram
Yvonné





torsdag 11 februari 2021

En Av Mina Hobby´s ...

 Många av er, som följer mig här på bloggen, vet att sömnad är en hobby, som jag tycker är rolig. Jodå jag har andra hobby också men på senare tid har sömnad varit extra roligt. Senaste dagarna har det blivit små kläder till vårat barnbarn som nu har blivit tre månader. Oj tiden går fort och hon växer så det knakar, det är väl så man säger hihihi Vårat generationsboende har avslutats, sedan 2veckor tillbaka, och dom har flyttat in i sitt hus. Nu har vi inte kunnat träffats på grund av att sonen, har testats positiv Covid. Hans feber är något lägre idag än tidigare. Håller tummarna att dom blir friska snart.

***

Syr efter Hallonsmulans mönster, Baggydress. Roligt med småbarnskläder när man kan blanda tyger lite huller om buller. Denna är i petrolblå med vita prickar. Till den en Dregglis, för nu har hon börjat leka med sin tunga och det bubblar ordentligt ur munnen hahaha.

Det är snart dags att hon vänder sig om och då tyckte jag det kunde vara fint med lite rysch pysch på baken
Färg, gillar jag och det ska även barnbarnet få på sina kläder. Tyg med legoklossar och en dregglis till. Den ser väldigt skrynklig och dragen ut på grund av skuggor men så är den inte.

Har även sytt ännu mindre Baggydressar till Dessans nyfödda barnbarn. Här blev det ett tyg med kanelbullar och text Nybakad hihihi
Även hon fick en prickig dress.
Den tredje blev en röd med lite små blommor på.
Den tredje Baggydressen till Ellie, blev i cheeta mönstrad trikå och tigrar på ärmarna, och med två dregglisar.
I morse kom denna bild, när hon har den på sig och ligger och pratar med "Ormis" som jag sytt tidigare.





Nu blir det en promenad i solskenet -5grader.

Kram
Yvonné



lördag 6 februari 2021

Soliga Dagar ...


 Veckan som gått har haft en del soliga dagar med minusgrader. 

En av dessa fina dagar bestämde vi träff med våra vänner ute i skogen för att ta en fika. Det tog oss runt 1,5 timme att gå stigen genom skogen. Vackert med de snötyngda träden och tystnaden.

Passerade den här skylten , som nog inte är aktuell den här årstiden.



På andra sidan den här sjön hade vi bestämt träff med våra vänner.


Det fanns en eldstad, där vi skulle fika. De som varit där tidigare, hade lämnat lite pyrande pinnar. Någon riktig eld fick vi aldrig under tiden vi var där. Nästa gång får vi  kanske ta med oss torra pinnar och korv.
Våra vänner kom och det var kul att träffas, då vi inte har setts sedan i somras. 
Vi fick till en selfie med skuggor och allt hihihi

Vackra isbildningar i sjön.

***
Mandelflarn är något som jag brukar köpa på kondis, om, dom är dubbla med smörkrämsfyllning, det är riktigt gott. Nu blir det inga kondisbesök, ja, behöver förstås inte skriva varför. Då det kom upp ett  recept på mandelflarn i flödet, var det givet att jag skulle baka det. Smörkrämen smaksattes med citron. 
Så gott.

***


Kram

Yvonné