tisdag 22 september 2020

Nytt Försök Att Blogga ...

 Veckorna dagarna timmarna går sedan vi kommit hem från våran resa uppe i norra Sverige. Med andra ord, allt är som det ska vara. Det rullar på i vardagen och vi håller oss friska, så även våra nära kära.

Vad som inte är som det ska vara är, min Blogg, Grrrr. Jag vissnar ihop och tappar lusten, blir bara irriterad och fräser några fula ord. Vilket inte hjälper bloggen. Förutom att bilderna ändrar form när de läggs in på högkant, människor blir lååånga smala, vilket är ganska vanligt när man fotar med mobilen, att det blir på högkant. Men så ska det ju inte vara eller hur? Det som har tillkommit är att jag inte kan lägga in bilder från min bärbara dator. Ett meddelande kommer upp: "Avvisad av servern". Jag vet att det inte finns så stort utrymme kvar och jag har rensat det som går att ta bort, men inget hjälper Grrr Grrr. Känner hur adrenalinet stiger bara jag skriver om detta.  Bortskämd har jag blivit att kunna bära med mig den och sätta mig lite var som helst, ute på altanen, i soffan osv Ja ni kanske känner igen det. Just nu sitter jag fram för den stationära datorn, inte så roligt. Och hur blir det den dagen vi åker iväg med husbilen? Kallas kanske I-lands problem.

***

Hur som helst, vi har varit ute i skog och mark och plockat lingon, som så många andra denna höst. Köpte mig en liten bärplockare, som var till barn. Passar mig perfekt då den är lätt, till skillnad mot den stora som ändå är ganska tung, för min hand.

Vi har inga äppelträd men fick lite äpplen av ena dottern, som vi testade att göra mos av.


Björnbärsbuskarna har plockats rena från bären och vi har syltat och syltat. Lite har hamnat i frysen också och bärpaj har gjorts, gott gott.

***
Barnbarnets saker, som jag har sytt, har fått flyttat hem till de blivande föräldrarna.
Babynestet och SovormsTaxen.
Har sytt en liten leopardmönstrad jacka i storlek 56, med gosigt foder.



Det blev en liten mössa och en "dregglis" också.
Kuverttröja med vingar och byxor med fickor och ett par små tossor.
I storlek 50 testades att sy en BodyKlänning och ett par byxor, även en turbanmössa hahaha.
Det blev en speldosa i form av en Val hihihi

Produktionen fortsätter till det kommande barnbarnet, som väntas till slutet av oktober.

***

Molnen har skingrats och solen kommit fram nu +13grader. Härlig höstdag med andra ord. När Jakob kommer hem från golfen, ska vi ta oss an att rensa i buskarna. Det är sådant som vi inte har gjort på många år, vi har alltid varit borta under september/oktober månad. Nu har vi möjligheten att göra det ordentligt. 

***
Det är kul med bloggen/dagboken och jag ska försöka skriva lite då och då, fast det är trist att sitta vid den här stationära datorn hihihi

Kram
Yvonné















lördag 5 september 2020

Klövsjö Idre Och Nora ...

Nu har det gått 4 veckor sedan våran kyl/frys, Dometic i husbilen, gick sönder. Vi köpte då en ganska stor kylbox som vi har stående under bordet. Ja under bordet är den kanske inte, bara. Den står liksom mitt i gången och tar upp all golvyta. Det blir mest jag, som klättrat kliver kryper runt över för att ta mig fram. Det är lite bökigare för Jakob med tanke på hans höfter som är opererade. Det fungerar bra och smidig som en Panter, blir man eller inte hahaha.

Detta klättrande kunde man ha önskat gett lite bättre "kondition". Naturligtvis ger det inte det, fast det hade varit bra, när vi spelade på 
Klövsjö Golfbanan. Där hade man behövat haft en släplift, tyckte Jakob och jag instämmer. Man pratar om kuperad bana, det kan man säga om Klövsjö banan. Innan vi säger att en golfbana är kuperad i fortsättningen får vi nog fundera lite, för denna var absolut den mest kuperade vi spelat.

Ställplatsen var på grus fyra platser med ström, ett litet hus bredvid med dusch och toa. På kvällen när vi kom fram tog vi en promenad för att se lite hur banan såg ut och den såg fin ut. Första utslaget är bakom mig, uppe på kullen. Vi hade bärplockare med oss och passade på att plocka någon liter.

I detta lilla huset vid första tee, där man står och väntar för att gå upp till kullen, var det Loppis. En hel del saker fanns det men inget som vi köpte.
Speldagen hade solsken i blick, lite frisk vind och runt 6grader. Långkalsonger på men togs av redan borta i Loppis-huset. Fick info av andra spelare att dom skulle inte behövas med tanke på att det skulle bli "backträning"


Upp här genom det smala, skulle vi och bollen. Jakob liknade det som ett känt målhang i störtlopp hihihi
Det här var bara en av alla backar och det fanns mycket brantare.
Banan, hade utsmyckats med många roliga detaljer, som jag passade på att fota. Det var kvinnan i receptionen/shopen som stod för detta kreativa.


Kiosken efter nionde hålet.

Till och med toan var fint målad.

Backar upp och ner och så blev även spelet hahaha Ja man kan inte lyckas jämt hahaha

Efter god lunch i restaurangen fortsatte vidare via Storhogan, där vi gick in och tittade på det hotellet. Där fanns en fin vinterträdgård med väldigt stora träd, bar och matsal. SPA avdelning med bassäng, bibliotek, bio osv. Såg riktigt mysigt ut i sin gamla stil. Vi hade kunnat övernattat där på parkeringen men det var inte läge att stanna redan.
Hittade denna tavla, instruktion hur man gör en slalomsväng hihihi
Passerade Vemdalsskalet och har haft en hel del renar på vägen. Vilka enorma kronor dessa hade.


Natten tillbringade vi på Hedlanda Flygplats.
Där Swishar man, 150:- med ström och vill man använda toa dusch kan man ringa ett mobilnr och få koden.
Privata flygplan som landar och marknad har dom där ibland. Inget av det, såg vi.

Följande morgon var lite regnigt men det slutade innan vi kom iväg, framemot lunchtid.
Åkte via Tännäs vidare på väg 311, som är en kringelikrok väg, med asfalt.  Passerar skylten Högvålen, Sveriges Högst belägna by på 830meter.

Kom fram till Idre Golfklubb och solen var framme men lite kyligt i luften. Hade tänkt att ta en kvällspromenad runt på banan men när vi såg denna skylt, så blev det ingen promenad.
Vi har åkt runt länge nu i Nalle-land och den enda vi sett är våran egna 
Idre golfbana är en fin bana med vackra vyer. Inte lika kuperad som Klövsjö men det räckte till, gott och väl. Varken ren eller björn såg vi till.



Undrar vem som bor där inne i trädet hihihi
Golfrundan blev inte så värst mycket bättre än tidigare men vi fick en härlig promenad i frisk luft.
Lämnade golfklubben och körde utmed Österdalälven som har många fina Lägerplatser som man kan stanna på.
Vi svängde ner till den första från Idre sett. Det kostar 60:- att stå där, som man Swishar, det fanns eldplatser, upphuggen ved, vindskydd och torrtoa. 

Vi tog en kort runda i skogen där det fanns mjuk vit fin mossa men inte var det mycket till lingon.
Magisk måne som lyser och speglar i älven.
Där sov vi gott till bruset från älven.
Älvdalen, tänkte vi oss till för att fika på Morins bageri.

Och snart var vi framme i Lindesberg på deras golfklubb. Dom har en bra ställplats där det finns el och station med tömning för latrin /gråvatten,  färskvatten/luft och rastgård för hundar. Det finns även Padel-banor om man känner för att spela det. 
Även denna bana var fin och maten bra i restaurangen.

Efter golfrundan fortsatte vi till våra vänner i Nora. 
Deras gräsmatta var så grön och fin men så börjar Jakob titta närmare och tar en kratta och river runt hahaha 
Medans Jakob rensar lååånga revor med klöver
Dom har inte bara klöver i gräsmattan, utan vackra rosor som börjar blomma om igen.
 Sigvard ser till att grilla jättegott kött
Med tjocka kläder på, satt vi ute länge och pratade, riktigt mysigt.
Nu är  våran 5 veckors resa slut och vi har kommit hem med många fina minnen.
Stort Tack för alla trevliga mysiga stunder vi har haft tillsammans med vänner under resans gång.
Nu ska vi se till trädgården och få kylskåpet ordnat. Därefter kanske det blir en sväng ut igen.

Kram
Yvonné