Falsk ostkaka med zucchini

Falsk ostkaka med zucchini

För: 6–8 personer

900g skalad, urkärnad och riven zucchini
4 ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
4 dl mjölk
4 droppar bittermandelarom
20 sötmandlar

  • Skala och ta bort kärnhuset från zucchinin. Riv köttet på de stora hålen på ett rivjärn. Kolla att det väger 900 gram. Låt rivet rinna av i ett durkslag och krama sedan så mycket av vätskan du kan.
  • Vispa ihop ägg, strösocker, vetemjöl, mjölk och bittermandelarom. Låt smeten stå i 5–10 minuter.
  • Ställ en kopp med vatten i mikron och kör på full effekt tills vattnet är varmt (cirka 2 minuter). Lägg mandlarna i det hela vattnet och låt ligga några minuter. Kläm av skalen och hacka mandlarna.
  • Blanda mandelhack och zucchini i smeten. Slå smeten i en ugnsform på 23 cm ⌀ med cirka 6,5 cm hög kant. Klipp gärna till en rundel av bakplåtspapper som är lika stor som botten av formen och lägg i botten av den innan du slår i smeten. Då är det lättare att få upp kakan när du skär den. Grädda kakan i 200°C i 60–70 minuter. Låt den vila i 15 minuter innan servering. Servera med sylt och vispad grädde.