lördag 27 november 2021

Pyssel Inför Advent ...

Tänk att i morgon har vi redan 1:a Advent. Inte har vi fått någon snö, men minusgrader har det varit ett par dagar. Tänk så skönt det är att slippa gå upp tidigt och skrapa bilens rutor innan man åkte iväg tidigt till jobbet. Ja nog är det skönt att äga sin egen tid och göra vad man vill eller när man vill. Som så här till Advent, pyssla lite då och då eller allt på en och samma dag. 

Har letat efter en så kallad Löklåda att ha mitt på bordet. De som jag har hittat är i plåt, rostig plåt men det är inte riktigt vad jag ville ha. Så jag bad Jakob om några brädor som sågades till i 70cm bitar och sedan fixade han till det brända, med hjälp av gasbrännaren.

Brädorna snickrades ihop till en löklåda eller som jag säger Blomlåda. För det är ju det, som jag ska ha den till. Det är ett litet mellanrum undertill, vilket är bra så det inte blir helt tätt mot bordet.

Nu är lådan fylld med olika sorters blommor, mossa, kottar, granris, belysning, torkade apelsinskivor och äpplen.

Har gått igenom bokhyllan och rensat bort lite böcker. Plötsligt kom jag på att de skulle inte kastas! Tog tillbaka några och började vika bladen och sim sala bim hade det blivit granar hahahaha. Med en Stjärnanis i toppen blev det lite Juligt. Granarna får kastas efter helgerna i stället.
Jag tycker det är roligt att pyssla med olika saker. I stället för att köpa nytt pynt kan man ju göra själv, som att torka apelsinskivor osv. Glasburkar har jag testat att måla på, sätta juteväv på och göra frostiga med hjälp av äggvita och salt. Socker är nog det vanliga att använda men det löser upp sig när det blir fuktigt. Därför använder jag salt, eftersom jag vill ha burkarna ute på altanen. 

Testade att göra en Mossig Gran eller vad man nu kan kalla denna skapelse för hihihi.  Använde nät och formade till denna strut. Tryckte in lite papper så att pinnen/stammen skulle kunna fästa och inte vingla omkring.
Därefter på med mossan som lindades fast med tunn blomstertråd. 5 påsar mossa gick åt till denna och då är den cirka 7o-75cm hög. Jo det är meningen att toppen ska vara sne och vind. Den har nu fått flytta ut i uterummet för att inte torka direkt. Kanske att man sedan behöver spraya lite vatten på mossan.
Pysslandet fortsatte och det blev "äpplen i kruka" sammansatta med grillpinnar. Även dessa penslades med äggvita och fick lite salt och konstsnö på sig. 
Hade ingen lust att göra pepparkakshus i år, utan det blev ett annat hus, som var mycket enklare att fixa. En riktigt stor glasurna på fot, som fick mossa i botten, liten mini-en och ett porslinshus med belysning. 
Det är en del av vad pysslet har bestått i idag. Dom gula bullarna är klara och väntar på att bli uppätna.
 Vilket kommer att ske i morgon då barnen kommer. 
Granen kommer att få lite kulor, än så länge har den bara belysningen. Det är ingen riktig gran, länge sedan vi hade det, ser att grenarna måste nog vikas åt rätt håll också hahaha

Önskar er en fin 1:a Advent
Kram Yvonné4 kommentarer:

 1. Hoppsan vad ni är pyssliga och kreativa.
  Den bästa adventshelg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tycker det är roligt att ha något för händerna, annars hade jag aldrig pysslat så här. Visst är advent en fin helg.

   Radera
 2. Så fin löklådan blev! Verkligen. Så en jag gärna ville ha. "rostig" i metall på Zetas julmarknad. Men den var väl stor för vårt bord. Men jag gillade den. Å andra sidan tyckte jag mycket om din också- Kreativt där och i andra avseenden också. Är inte direkt så mycket för att pyssla men är fascinerad av dig och andra som får till det så fint. Fastnade också extra för huset i glasurnan. Ett liknande skulle jag kanske kunna få till. Tack för tipset. Trevlig kväll denna 1:a advent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg den rostiga lådan på din blogg. Den var så fin men lite för stor enl maken och han fick tycka till denna gången hihihi. Är riktigt nöjd med denna som han gjorde.

   Radera