söndag 14 november 2021

Födelsedagsfirande ...

November månad är en riktig ¨Födelsedags-firar-månad¨ i våran familj. 

Med bara några dagars mellanrum, fyllde vårat yngsta barnbarn 1år och det äldsta barnbarnet 18år. Det blev såklart varsina tårtor och ljusen blåstes ut tillsammans.

Första födelsedagen att få öppna sina egna paket. Hon tog det lugnt och det tittades på varenda snöre pappersbit till och med bruksanvisningen.  De vuxna ställde fram paket efter paket medans hon bara fortsatte vrida vända på allt hahahaha.

Just där och då, fanns inga leksaker i världen som gick upp mot att sitta tryckt i farfars knä och leka med den fina ballongen.

 Ytterligare någon dag senare, fyllde jag år och kunde plocka in den sista blommande rosen. 

9nov 2016 såg det ut så här, 28cm snö.

Är ganska glad att vi fortfarande är utan snö, även om jag gillar snön. 
Medans Jakob hämtade min mor, gjorde jag en BananOff-paj. Det är med Digestivkex i botten, sedan kolakräm med skivade bananer, grädde, jordnötter, flagad mandel, riven choklad och mini-marshmallows. Alltså lite av allt, som fanns hemma i skåpet hihihi.Firandet fortsatte igår, då jag mötte upp min väninna, Taimi, som kom med båten från Finland tillsammans med sin väninna. Vi fyller år på samma dag, men med 2 års skillnad.
Hennes väninna gick på Fotografiska medans vi två "walked and talked" genom Gamla Stan och lite hit dit. Nu blandades det hej vilt med språken engelska svenska tyska hahaha. 
Kaffekoppen, i Schantzska huset från 1648, vid Stortorget blev första stoppet. De 92 vita stenarna i den röda fasaden, representerar var och en, som dödades vid Stockholms blodbad 1520. Ett mysigt litet trångt café, dels i gatuplan och även med platser nere i källarvalvet.
Vi valde att ta en kaffe, med en av de större kanalbullarna jag sett, vi delade på den.

Passerade Operan
Vi fortsatte bort till Kungsträdgården där det redan var fart på skridskobanan. 
Östermalmshallen stod på tur. Men lördag mitt på dagen, var det mycket folk, köer till restaurangerna och en ljudnivå som var otroligt hög. Vi skyndade oss faktiskt ut därifrån och drog en suck av lättnad, ibland känns det som om ljud, är jobbigt.  Längre bort på Nybrogatan 38, hittade vi plats för våra trötta fötter och ben. Beställde en Avocado Benedict och Räksallad, som smakade riktigt bra.

Efter den sena lunchen fortsatte vi vidare men det kommer i nästa inlägg.
Kram Yvonné
4 kommentarer:

 1. Vad trevligt att fira flera födelsedagar. Och likaså blev det ju en trevlig promenad i stan. Vad gäller Östermalmshallen en lördag så är det inte bästa stället att äta på. Inte annat än att ev. köpa med sig mat därifrån. Men å andra sidan finns det ju gott om matställen i närheten dock kan det ju vara välfyllt en lördag.
  Önskar dig fortsatt fina novemberdagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att du känner igen dig på våran promenad och visst är en lördag, inte det optimala att försöka äta i Östermalmshallen. Tur att det finns många andra platser att välja på.

   Radera
 2. Här hos oss är det bara jag som har min "Fylledag" i november. Igår hade vi yngsta dottern med familj här på tacolunch efter 9-åringens tennismatch, så då blev det lite firande.
  Jag hade inget minne av snö i november 2016 så det blev till att ta fram 5-årsdagboken och mycket riktigt fick vi 10-15 cm blötsnö ett par dagar tidigare än ni fick er.
  Ha en fortsatt bra november (halva har redan gått....).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det bra med dagbok och blogg när minnet sviktar lite hihihi.

   Radera