tisdag 27 juli 2021

Grisslehamn Och Högbo Bruk ...

 Vilket väder vi har, helt fantastiska soliga dagar och kvällarna med sina +27 grader. Jag gillar värmen men för den skull vill jag inte vara ut i solen. Gärna i skuggan, då är det riktigt gott. Värmen och solen har en baksida förståss. Det mesta i trädgården har gått över i en ljus gulbrun färg och gräset är stickigt och halt att gå på. Tänk om allt kunde vara lagom, vårat favorit uttryck, lagom. Då kunde naturen vara få vara grön och temperaturen lagom hihihihi. Vi får se om väder appen stämmer, då ska regnet komma med början under natten och hålla på några dagar framåt.Det var allt om vädret.

***

Hoppsan det går långt mellan mina blogginlägg och nu kommer en fortsättning från tiden efter Midsommar, bara en månad sedan hihihi.

Vi gjorde i ordning husbilen och gav oss iväg efter Kjell och Dessan upp till Grisslehamn. Där finns en parkering i anslutning till Ekeröfärjan, som vi ställde oss på. Man kan visserligen stå i den lilla hamnen vid fiskebodarna men vi kände att solen stekte på ordentligt och ingen skugga finns där. Så vi valde parkeringen som ligger bredvid tennisbanan vid färjeläget. 

Innan vi skulle åka med båten, gick vi en sväng bort till klipporna där Albert Engströms atelje finns. Vi var allt annat än ensamma. En solig dag = bad för många. Det finns en liten sandstrand precis bredvid, inget vi nyttjade utan vi hade fika med oss och sedan gick vi tillbaka till bilen.

 
  


Vi fick en riktigt fin resa fram och tillbaka. Buffen smakade bra och vi var så gott som ensamma i matsalen. Följande morgon var det dags för oss att ta Hej Då bilderna. Inte var det lätt med vinden i håret som flög hit och dit hahaha
Tack för jättemysiga dagar tillsammans och snart träffas vi igen.

***

Jakob och jag fortsatte bort till ett par av mina vänner från Liberia tiden, som har landställe i krokarna. Där blev det fika med den fina duken på bordet, som A vävde i Liberia. Vi kallade varpen/duken för Sverige duk, själv vävde jag bara en liten sådan. 

Dagens mål var att köra upp till
Högbo Bruk i Sandviken. 
 Fin ställplats med konstgräs och grus för hjulen. 


Bruket är ett väldigt fint område att gå runt och titta på de olika byggnaderna i den fina parken. som smedjan glashyttan. Hotell finns och restaurang cafe.  


Vandringsvägar runt sjön på några kilometrar, hyra kanot eller bara bada. Kanske en omgång på Paddelbanan eller Äventyrsbanan uppe i träden eller en vända med MTB-cykeln. 
Vi gick runt sjön och följande dag spelade vi golf.

Det var en fin bana och spelet gick också bra om än mycket väntan.

Kram 
Yvonné

8 kommentarer:

 1. Grisslehamn har vi varit och även Albert Engströms ateljé däremot aldrig åkt Eckerölinjen. Alltid kul att träffa vänner. Högsbo Bruk har vi bara stannat till för en fika, synd för där fanns tydligen mycket att se. Det får bli en annan gång. Nu har det efterlängtade regnet kommit och jag trivs bättre i 20 gr än 28 gr. Kram och ha det gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni går ta en tur upp till Högbo Bruk ett trevligt ställe att besöka.

   Radera
 2. Grisslehamn och kryssning ser så mysigt ut så det måste stå högt upp på önskelistan för nästa sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag ni ska göra, det kanske kan bli en höstresa. Passa på nu när det är begränsning med folk i matsalen hihihi

   Radera
 3. Högsbo Bruk är nog en toppen plats högsäsong när det är aktiviteter där

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är säkert full fart då.

   Radera
 4. Vilken trevlig rutt och för mig med stor igenkänningsfaktor. Husbil har vi ingen men vi tar oss då och då till Grisslehamn och bor gärna en natt på Havsbaden och sedan blir det en tur över till Åland. När det var coronafritt bodde vi också gärna en natt eller två på hotell på Ekerö.
  Högbo bruk besökte vi förra året och bodde ett par nätter på hotellet. Så fint och med supergod mat. Dessutom vackra promenadvägar och en hel del att ta sig för.
  Då hade man verkligen av och anpassat allt efter pandemin med få gäster i matsalen både till middag och frukost. Dottern med familj spelade också golf här och vo åt en lunch på golfbanan med dem.
  Jätteroligt att nu via dig komma tillbaka både till Grisslehamn och Högbo bruk.
  Önskar er fortsatt fina sommardagar och turer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du känner igen dig. Vi tittade bara in på Havsbaden när vi var ute och gick på kvällen och såg deras pool både ute och inte, riktigt fint. Minns att du skrev om Högbo Bruk och det sådde ett frö hos mig att, dit ska vi åka och golfa. Väldigt trevligt ställe med mycket att titta på för alla åldersgrupper.
   Ha en fortsatt fin sensommar.

   Radera