onsdag 21 oktober 2020

Nu Är Det Höst ...


 Första riktiga frost natten, med -3 grader på morgonen har vi haft, även lite snö/hagel. Fast det finns ju dom som bor högre upp som har fått snö, vilket vi inte har fått, än. Första frosten innebär att kastanjeträdet tappar alla sina stora blad. Dom körs över med gräsklipparen och klippet blir bra att lägga i rabatterna.Nu har vi grävt upp alla potatis, det blev runt 5kg. Det var mandelpotatis som vi fick av grannen, förra året. Tydligen har det blivit kvar potatis i jorden, förra hösten, som i år givit ytterligare en bra skörd.
Mangolden är också intagen. Det är gott att repa och steka bladen, påminner om grönkål.
Ja så har vi då våra gröna vindruvor. Jösses sååå mycket vi har fått och detta är inte allt.
Ytterligare glasburkar har köpts och nu har vi gjort Vindruvsgele med lite björnbär i och fortsätter koka björnbärssylt. 

Inte kunde jag låta bli att sy lite till. Det blev en liten jacka och byxor som bland annat matchar filten i bilbarnstolen.Vi åkte över med kläderna och fick se hennes kläder jag sytt tidigare, som satt fint på galjar.
Övervakade av T-Rex hahaha
Dom testade att få till hur Bärsjalen, ska snurras för att få Nallen på plats. Jakob övervakar det långa tygskynket som snurras kors och tvärs. Det blir säkert bra det där hihihi

Kram

Yvonné
10 kommentarer:

 1. Hej du och tack för att du tittar in hos mig när vi är ute på turné. På väg hem nu och mycket mer finns att berätta, vilket kommer så småningom. Här kommer jag in till dig! Hur duktig är du inte på att safta, sylta och ta vara på naturens gåvor...jag blir riktigt avis. Lite hanns med innan vi åkte, men enligt rapporter så ligger nu snön som ett skyddande...eller säg, hindrande täcke över allt vad bär heter. Jaja, det blir som det blir...efter snöröjningen��.
  Dina barnkläder är helt bedårande, vilken tur att ha en sån kreativ mormor/farmor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för så fina ord om min sömnad, gör så gott jag kan hahaha. I år har vi kunnat vara med och ta hand om bären osv vilket har varit roligt. Jo ni har nog lite snö på marken när ni kommer hem. Spännande resa ni gör med allt vad det innebär med Covid-19 flåsande i nacken på er.

   Radera
 2. Så fint att ni hann få in allt in allt som odlats. Och visst är det en speciell känsla att ta hand om det som är egenodlat. Vi hade bara några få tomatplantor i krukor på balkongen men skörden blev mager. Kanske totalt 15 små tomater. Men vi var sena med sådden.
  Kul ändå.
  Så duktigt du är med att sy. Och en lycka för barnbarnet med föräldrar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för fina ord när det gäller sömnad hihi. Det är verkligen roligt när det är smått och det går snabbt.
   Våra tomater gav inte heller mycket i år fast man är glad åt det lilla. Det är bara roligt att kunna hämta in det man själv har odlat, om så är lite.

   Radera
 3. Visst är det en mysig känsla att kunna skörda och förädla skörden för kommande behov. Så mycket druvor ni fick! 👍 för ännu fler fina babykläder! Må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi fick galet med druvor detta år. Gör kör druvorna i juicepress varje morgon, vilket är väldigt gott att dricka.

   Radera
 4. Vad roligt att kunna skörda i egen trädgård!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt att ha egenproducerat även om det är mycket jobb hahaha

   Radera