söndag 22 december 2019

Klappat Och Klart ...

Nu kan Tomten komma, fast det är visst ett par dagar kvar tills dess.
Hos oss är det bara skinkan som ska griljeras i morgon.
Saffransbullar i olika former, är klara.
 Sillen är inlagd, efter Ernst recept med stjärnanis apelsin och lingon.
Jakob har fått nysydda rutiga byxor hihihi
 Gjorde ett kort till ett av barnbarnen. Tycker att det är tråkigt att bara ge pengar "i handen". Så det blev ett "plånboks kort" med olika fack där pengar kan stoppas ner.
Vi har en stor ljusstake som vi köpt på Kristianias julmarknad, för många år sedan. Den kommer oftast bara fram till julen, konstigt nog. I år ville jag ha den lite pyntad med ris mossa bär och apelsinskalen, som jag torkat i ugnen.
 Stjärnanis lagerblad kanel blev det också plus en ljusslinga.

Jag har länge önskat mig en Eldkorg, som man har stående ute och kan elda i. Tycker att det ser så välkomnande ut med en eld i mörkret. Men det är en sådan sak som sällan kommit som prio ett, att köpa.
Igår kväll, ville Jakob att jag skulle komma med ut. Då hade han gjort en eldkorg. Vilken fin julklapp jag fick. Han har gjort denna av de gamla järnringarna, som varit runt en träbalja, som vi haft blommor i. Träbitarna hade ruttnat och ramlat itu men järnringarna hade Jakob tagit rätt på. I botten på korgen är det en gammal stekpanna. Han har verkligen jobbat med att böja dessa järn, kan inte varit så enkelt. Och inget har jag märkt av detta projekt. Verkligen en överraskning, tänk att man kan bli så glad för lite järnbitar hihihi
Allt är så gott som klart hos oss och jag kan gå lugnt till jobbet och fira jul. Fast på Julafton slutar jag lagom till Kalle Anka. Då har min bror med sambo och min mor kommit hem till oss och vi ska äta middag. Alla bidrar med lite olika maträtter, det är bra med knytis när man jobbar så slipper en person stressa i köket. 
Efter middagen ska vi för första gången testa Julklappsleken, det blir spännande hur det går hahaha.

God Jul

Kram
Jakob och Yvonné






10 kommentarer:

  1. Vi har också eldkorg och eldfat Sverige. Här i Spanien får man inte ha öppen eld i pation. Vi har också knytis....det underlättar.

    Snygga byxor Jakob har fått...
    God Jul på er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är knytis bra, så slipper en person slita i köket. Hahaha visst är byxorna fräcka.
      GodJulKram

      Radera
  2. Vi önskar God Jul till händiga familjen!

    SvaraRadera
  3. Vad pyssliga ni är! Vilken fin ljusstake och mysig eldkorg.
    Jag har också jobbat på julafton, tycker det är helt ok och så skönt att komma hem till ett julfirande med nära och kära. Ha en bra helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja här pysslas det i alla möjliga material hahaha Hade som sagt ingen aning om hans elskorgs projekt som blev en riktigt bra överraskning.
      Att jobba på denna helg kan jag tycka är ganska skönt, att få komma hem till ett lugnt julfirande utan massa stress. Det är vad man gör det till och i år är det väldigt lugnt, inga måsten.
      Kram till er

      Radera
  4. Så smart att ta tillvara och göra en eldkorg! Ha en fröjdefull jul!
    Kram

    SvaraRadera
  5. God Jul till er vänner från oss. Kramiz

    SvaraRadera
  6. Stort tack- och god fortsättning önskar jag er. Lite sent förstås, men jag varit iväg på kryssning till Norra Finland och haft dålig uppkoppling. Förstår att du blev glatt överraskad över din fina julklapp. Vilket jobb att få till den härliga eldkorgen. måste också beundra dig och så fint du både gjort i ordning den vackra ljusstaken och korten till barnbarnen. Att du får till detta!
    Hoppas ni haft en bra jul på alla sätt.

    SvaraRadera