måndag 2 december 2019

Gambia Del 5 ...

När vi vaknade följande morgon och tittade ut genom nätöppningen
 var aporna redan igång och lekte på jeepen, svårt att fota när de hoppade upp och ner hela tiden.
I dagsljuset såg vi hur det såg ut runt omkring oss

 Visst fanns det en dusch som var uppfriskande med kallt vatten på morgonen hahaha
Även en vattentoalett hade vi i hyddan.
 Busiga apor överallt och många små ungar, de får ungar var 6:e månad!
Hade kvar ett kokt ägg från frukostpaketet, som aporna fick hihihihi
Gårdagens tallrikar diskades här vid flodkanten, hmmm, men vi lever och fick inga magproblem.

 Åt frukosten
och därefter tog vi plats på båten igen, för att korsa floden över till ön.


Lade till vid den trasiga bryggan där kvinnorna var i full färd med morgontvätten 
 Vi gick en runda i tidigare Georgetown, som numera heter Jangjanbureh. Här på ön fanns även huvudfängelset. Hit till ön kommer man, som vi gjorde med båt alternativ småfärjor från norra sidan. Att lämna ön för att åka till södra sidan av landet, finns det numera en liten bro.
Som vanligt följde det med några barn som var intresserade av oss. En av tjejerna i gruppen fick erbjudande av en 14-årig pojke som undrade "om han fick bli hennes man, när han hade blivit lite längre"
Vi köpte en säck med ris stearinljus olja mm mm som vi stannade till i en liten by och lämnade till familjen som bodde där. Enl guiden hade äldsta mannen dött för några år sedan och förra året även hans fru. 
Nu var det äldsta flickan som styrde i familjen. Sant eller falskt? Det spelar ingen roll, dom blev i alla fall väldigt glada för det de fick.Dessutom kostade det oss inte många pengar.

 
 Köket
 Hyddan med sovrummet
Stampat jordgolv
 Med detta stampade jordgolv, lutade denna säng väldigt mycket.
Ett handfat med kanna och tyger/klänningar upphängd utmed väggarna. In i bussen och iväg till en restaurang för lunch.
 Resan börjar lida mot sitt slut när vi åkte genom Banjul

 Det var väldigt skönt att lägga sig på solsängen och hinna njuta av solens sista strålar och höra vågorna.Kram
Yvonné

8 kommentarer:

 1. Sådana här utflykter hade vi nog också bokat om vi rest dit på charter. Efter ett par dagars avkoppling på solsäng börjar det klia i kroppen och vi vill uppleva och göra. Just nu känns det ändå ganska lockande med en solsäng under en palm?!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att bara ligga still på en solsäng, nej det går bort, vi måste röra på oss. Den här utflykten var bra, då man fick se landsbygden osv.

   Radera
 2. Hur har ni kommit på denna resan? Har ni fixat allt själva, eller reser ni i en grupp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tidigare har vi rest runt som backpackers och fixat allt själva. Den här gången bokade vi faktiskt en charter-resa, ovanligt för att vara oss. Allt blev så hastigt bestämt och då var det riktigt skönt att haka på en charter.
   En sådan utflkt som vi gjorde kan man så klart fixa själv också men vi lutade oss tillbaka och följde med.

   Radera
 3. Här ser man tydligt hur bra vi har det och hur rent vi har det.....om man tänker att dom diskar vid kanten som du berättade ;-) Men ändå roligt att se hur man kan leva på andra ställen i världen. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så Dessan, stor skillnad och ändå är folket så glada och tacksamma. Visst får man sig en tankeställare om hur vi har det och grymtar över småsaker som inte alltid blir som man tänkt sig. Ibland borde man skämmas men riktigt så fungerar det inte heller. Det är två olika världar och jag har varit och nosat på den andra, vet inte men kanske därför jag trivs i Afrika.
   Kramizar

   Radera
 4. Att resa är ju ett sätt att leva. Och himla tur att "det inte är som hemma". Jag blir nu när jag sett dina bilder och läst texten sugen på att resa till Gambia igen- Från början av 70-talet itll nu har dte ju ändå hänt en hel del. Numer solar vi ju aldrig så det är fint att det finns annat att göra- Och det gör det ju i Gambia. Klokt att boka turen i förväg-
  Ser fram emot nästa del.
  Tack för vackra bilder och stimulerande text.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det tur att det inte är som hemma när man ger sig ut i vida världen. Det är ju då man vill träffa på olika kulturer. Kul om ni skulle åka dit och visst finns det olika utflykter man kan åka på.

   Radera