söndag 6 januari 2019

Necessärer Och Lite Annat Sytt ...

Necessär, är kanske något som de flesta av oss använder. Somliga rent av varje dag i handväskan, medans andra använder bara på resan.
Själv tillhör jag nog den som använder en necessär på resan.
Däremot att sy en, kan jag göra lite då och då för att ge bort som en present.
Det finns en kvinna, Christina, som delar med sig av sina sytips på Facebook/Youtube. Bra pedagogiska filmer så man fattar hur man ska göra.
Däribland hur man gör denna necessär.
Det var klart att jag också ville testa att sy en sådan. Bra att ta till vara på spillbitarna som man 
får.
Dessa två i olika storlekar med foder, gjorde jag till sonen och hans sambo. 
Det blev en till våra vänner som var här över nyår också. Hennes necessär sjöng på sista värsen, vilket inte jag visste, så det var extra roligt att ge henne denna då.
Barnbarnet fick en liten rund, för att kunna ha sina hårsnoddar eller hörlurar till mobilen i. Olika färg på fram och baksida.

Det är roligt att sy lite små snabba saker emellan åt, inte bara tröjor och klänningar. Vi har fått en liten "grannbäbis" för någon månad sedan och nu sydde jag ett par dregglisar och mössa. 
Vi fick en jättefin bild tillbaka men den vill jag inte lägga ut här. 
Småbitar kan också bli ett par strumpor hahaha Testade att sy dessa men de har inte fått någon mudd men sitter bra på foten ändå. Sedan vet jag inte hur det blir när skorna kommer på, de kanske glider av.  
Till min mor sydde jag en halsmuff med tillhörande handledsvärmare. 
(Även det visar Christina i sina syfilmer.)
Reflexvästar finns att köpa lite överallt men jag vill ha en som är lång för att ha utanpå kappan och inte slutar i midjan. Nu finns det reflextyg att köpa på metervara och symaskinen gjorde jobbet. Visst är det bra att synas i mörkret?
 Kantade med lite roligt kantband och för att hålla ihop västen sydde jag dit en liten kardborrebit.
Idag köpte jag en ny sax, som lär vara lätt att använda för min tumme, som har början till tumartros. Det är Fiskars Soft Touch, den har en fjäder så man slipper öppna saxen, den går upp av sig själv. Det ska bli spännande att klippa i tyget och känna efter hur det kommer bli.

Kram
Yvonné10 kommentarer:

 1. Oh, vad duktig du är på att sy!
  När mina tre tjejer var små sydde jag det mesta till dem och mycket till mig själv, men efter balklänningar till studenten blev det mindre och mindre. Min overlock- maskin fick äldsta dottern och nu fållar jag mest gardiner.....
  Necessärerna är kanonsnygga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack roligt att du tycker det. Min mor sydde till mig och min bror, när vi var små och vid 10-11 år började jag sy delar av mina kläder. Allt går upp och ner, vissa år sydde jag också bara gardiner men nu har klädintresset vaknat till igen.

   Radera
 2. Visst är det balsam för själen att sy 😄 Kul att ge bort det man sytt också som presenter ☺️Spännande höra vad du tycker om saxen o hoppas att den underlättar för dej . Kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig Dessan, balsam för själen. Saxen känns bra, kan dock tycka att den "vinglar lite" klipper inte helt rakt, blir som hack. Kan det bero på att den är för både höger/vänster hänta? Jag lär mig nog att hantera den också.
   Kramizar

   Radera
 3. Oj va duktig du är med symaskinen!

  Ha det gott...Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En gör så gott en kan hihihi
   Kram

   Radera
 4. Jag är imponerad av allt du kan åstadkomma!! Kramar

  SvaraRadera