tisdag 27 december 2016

Snart Nytt År ...

Då var denna gröna julhelg över och hoppas att alla har haft en bra helg. Det har vi i alla fall haft. Julafton, var vi 
på jullunch hos äldsta dottern och ätit god mat i måttlig mängd. 
Under granen fanns det inte måttligt  med paket!
De små knoddarna fick öppna några paket, som dom fått av oss, eftersom jag skulle iväg till jobbet och inte kunde invänta Tomten.
Jobbat gjorde jag på julafton och juldagen.
Igår tog Jakob och jag en tur in till staden. Nej vi skulle inte på mellandagsrean. Däremot såg vi många som var på den och trängdes. Vi eller rättare sagt jag, hade ett snabbt ärende att uträtta. Sedan strosade vi genom Kungsan och tittade på de som åkte skridskor.
Gick in på Blå Dörren vid Slussen
 där har dom god stekt strömming med mos och lingon. Strömming är inget som brukar lagas hemma hos oss eftersom Jakob inte tycker om det. Då passar jag på att beställa det när vi går hit.
 Passerade Operan
och hämtade ett program
Nu ska vi försöka få till ett besök där. 
Hmm vad ska man välja för något? Opera är säkert bra om man tycker om det. Själv har jag bara sett Barberaren i Sevilla, för många många år sedan.
Däremot tycker vi bägge två om att se balett, där behövs inga textremsor som man behöver läsa på.
Nötknäpparen, är en av mina absoluta favoriter, har sett den ett antal gånger på operan, musiken är härlig. Den brukar gå den här tiden på året och det gör den nu. Nu blev det lite kluvet eftersom den sändes på tv för ett par dagar sedan.
Under våren kommer 
Drömmen om Svansjön
Svansjön. har jag också sett tidigare, vilka vackra kläder svanarna hade i den baletten. Det här kanske kommer bli något nytt att se. Ja det kanske blir en Svansjö i april, vi får se.

Vi var för ett par veckor sedan och tittade på 
Jerka
Man måste få lira
Vilket han också gjorde, han är riktigt bra "Still going strong"

Nu är det inte många dagar kvar på år 2016 och
ansiktet har fått en svart behandling, som tur var gick det att tvätta bort hihihi
Klänningen är färdigsydd, klar att användas på nyårsafton. 
Blir säkert bra med ett par stilettklackar till hihihi

Medans jag har skrivit detta inlägg har jag tittat på tv.
Det var ett program med
Orup på Rondo
Han är ju såå bra, man kan inte låta bli att sjunga med och stampa takten.
I Stockholm är jag född där har jag min familj och jag hittar nästan överallt
osv osv

Kram
Yvonné


11 kommentarer:

 1. Mycket olika i dagens inlägg. Härligt med barnen på julafton och deras förväntningar med paketen. Lagom kul att jobba på helgen, men förstås bra att någon håller ställningarna och hjälper de som behöver. Stekt strömming med potatismos och lingon är verkligen något jag längtar till när jag ser det. Får förstås vänta till vi kommer hem. Operan har jag inte besökt sen jag bodde på Kungsholmen och det börjar vara drygt 15 år sen. Vad ni än väljer, så får ni fina timmar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske dags att ta Ellen med er till Hufvudstaden och besöka Operan.
   Kram

   Radera
 2. Svar
  1. Hade ni haft snö hade det varit konstigt hahaha
   Kram

   Radera
 3. Vi har också haft en härlig och enkel jul här hemma med våra tjejer och vårt fina barnbarn. Superfin klänning du sytt! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja ni såg ut att ha haft en fin Tomte också hihi
   Kram

   Radera
 4. Ni ser ut att ha haft en bra jul ni också. Att se dom små öppnar julklappar är det bästa tycker jag :-) Ser att det blev en till Toni klänning. :) Du er också ut att gilla det mönstret du fick av mej...Va kul :)) Jag gillar bäst raglanärmen men hela klänningen i sig, den sitter så fint. Hoppas på bild med klänningen på också :) Kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett sådant superenkelt mönster som går så fort att sy, Klipp klipp och sy, det gillar jag. Förra klänningen med spetsärmarna gjorde jag lite tajtare än denna. Har min svank att tänka på där det lätt hakar upp sig. Så den här gjorde jag lite lösare. Ja vem vet det kanske kommer en bild med klänningen på hihihi
   Kramizar

   Radera
  2. Jo jag väntar på den bilden:) Med klänningen på:) Toni mönstret är enkelt att sy och går fort och en superhärlig modell. Jag är så glad att jag äntligen hittat mitt favoritmönster. Sen kan man ju fälla in fickor i sidan...perfekt för nycklar och mobilen:-) Du kan alltid dela bakstycket...det funkar bra för svankryggar:-) Kramiz och gott nytt år.

   Radera
 5. Jag tar också strömming, potatismos och rårörda lingon.
  Kram & God fortsättning

  SvaraRadera
 6. Strömming, potatismos är gott. Vi skulle ha tag i det till jul strömming men vi ville inte köpa de var röda som frälsningssoldater. Viket utbud ni har i Stockholm att välja på skillnad vi som bor ute i landet. Vist finns det här också och vi har nära till Köpenhamn. God fortsättning

  SvaraRadera