måndag 20 februari 2012

KardemummaSnurror....

Det är gott det, riktigt mumsigt.
Trots det fina vädret idag har vi varit inne och jag har bakat. Jakob sitter mest och pratar i telefonen!

Har en bra mahogny kavel, som jag skaffade när jag bodde i Kashmir. Jakob, tycker den är jobbig att använda eftersom den inte har några handtag, som rullar. Men det är inte såå ofta han kavlar och det finns en vanlig också.
Tycker att det är helt suveränt med kalljäst deg.
Lätt och smidig att kavla, inget kladd och endast en jäsning. 
Är det fler av er, som läser bloggen, som gör just kalljäst deg?
Varför man ska göra deg där ljummet degspad andvänds? Finns det några fördelar med den degen?
Kanske våran "sockerbagare" Jürg kan berätta?

Resultatet blev så här
Till den här satsen på 5 dl mjölk, hade jag 1 påse krossade kardemummakärnor, i själva degen.
Till fyllningen, nästan 1 påse krossade kardemummakärnor.
Och ovanpå, blev det resterande kardemummakross tillsammans med råsocker.
Mycket kardemumma blev det ha ha ha
men gott gott.
Grannar kom in och tillsammans mumsade vi bullar.

KramYvonné











2 kommentarer:

  1. Hej hobbybagarn
    Kalljäs din deg om du tycker det är lättare att jobba med degen, tar ngt längre tid än med ljummen degvätska. Källerfrallor är ju kalljästa.
    Hur mår din lille joddlare. Hoppas att operationen har gått bra
    Kram på er Jürg o Stina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Jürg o Stina. Tack för deg svar. Jakob mår prima, redan efter så kort tid går han riktigt bra. Fast han har förståss sina kryckor och ska ha dom ett bra tag framöver. Inte alls lika ont som förra gången.
      Kram Yvonné o Jakob

      Radera