onsdag 24 juli 2024

Vänner Med Husbil Och Vänner Utan Husbil ...

Och allihopa klättrar dom i vårat stora körsbärsträd, som dignar av goda bär.

Först kom Ingemar och Maggan, vännerna från Ulricehamn som bloggar på https://lillviks.blogspot.com/: Dom har inte varit hos oss på tre år, tror jag vi kom fram till. Vilket var roligt att dom tog sig en sväng förbi och stannade en natt. Alltid mycket att prata om, när vi träffas.

Följande morgon reser Jakob stegar i olika höjder, bara att klättra upp efter bästa förmåga. 


När dom var nöjda med bär, fortsatte dom vidare hemåt och vi vinkade Hej då på återseende. 

En stund senare kom ett par andra vänner, som vi spelar golf tillsammans med och inte har husbil men var sugna att plocka körsbär.
Han var inte höjdrädd utan klättrade så högt upp som stegen bara gick. Fick en bra utsikt där uppifrån trädkronan, det är knappt att han syns bland grenarna.



Maggan, ja även hon heter det. Den ena Maggan åker och nästa Maggan kom, lite roligt.
Vi två samsades att stå på samma stege, då kunde vi prata bättre och behövde inte skrika till varandra. För prata måste man, så gott som hela tiden enl våra makar, vilket även gäller på golfbanan. 
Dom fyllde en 10 liter hink snabbt och sedan blev det Parisare och fika.


Härom dagen träffade jag (Yvonné) min väninna Lena vid Skanstull och vi gick ner till Årstaviken för att äta lite på Skrovet. En liten trevlig restaurang/Café precis vid vattnet. Mysigt att sitta och titta på båtarna som passerade efter att slussat på sin väg in i Mälaren eller för att slussa och åka ut i saltsjön.







Vi fortsatte sedan vidare runt en stund på söder, innan vi skildes åt.
***
Konstigt men jag hamnade i körsbärsträdet ännu en gång. Det går väl an att plocka men så kvarstår det där rensande. Bara att dra på sig handskar och ta sig an det. Ibland har jag väldigt mycket röda prickar i ansikte och på armar. Svårt att få bort, speciellt runt naglarna och bara för att jag använder handskar är det ingen garanti att de håller.

Grodan som vi inte har sett sedan vi kom hem, visade sig plötsligt. Den har tydligen också varit borta på semester, undrar var?
Det här med ogräs i gräsmattan, är något som Jakob absolut inte vill ha. Det är säkert många av er som läser bloggen redan vet. Han för en kamp mot dom olika sorterna som kommer upp. 
Så här ser en av alla sorterna ut som jag drog upp. Det är en rejäl rot eller hur?


Nu har jag druckit ett glas med färskt mynta te, medans det här inlägget gjordes. Solen börjar försvinna bakom grannens hustak och klockan är 20. Temperaturen är +23grader och det är en svag svag vind. Glassbilens signal kommer närmare och försvinner snabbt vidare. Mycket trevligare att höra fåglarna kvittra, den ena på ett håll och sedan svara en annan från ett annat håll. 


Nu ska jag gå in och göra körsbärsglass. Man måste försöka hitta på lite olika saker med bären.

I morgon är det vilodag, från golfen alltså. Körsbären måste nog bli omhändertagna även i morgon.

Kram Yvonné








10 kommentarer:

  1. Det där körsbärsträdet måste väl vara alldeles välsignat! Det verkar inte finnas något slut på de goda bären. Skoj att ställplatsen kom till användning igen och så har det stekt Parisare i Tyresö, precis som i Falköping.
    Vilken räkmacka ni frossade på din väninna och du. Den såg verkligen inte fel ut.
    Kramkram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. I år slår det nog alla tidigare rekord när det gäller körsbärsträdet, verkar som de aldrig tar slut på bär. Ja ställplatsen har blivit använd i sommar och snart blir det AirBnB hahaha. Det var ett mysigt ställe utmed kanalen, kanske vi hamnar där nästa gång ni kommer hit. Kramkram

      Radera
  2. Samling vid pumpen har man ju hört talas om...hos er samling vid körsbärsträdet...mums!
    Har ett "körsbärsstopp" på min cykelrunda, har aldrig ätit så många körsbär som i år!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dessa mörka söta körsbär är otroligt goda. Det verkar som att det är ett riktigt bär år i år. Även våra vinbärsbuskar har fått mycket bär.

      Radera
  3. Matts Torebring26 juli 2024 kl. 10:28

    Ooooooj vad mycket körsbär ni har. Jag kan bara hoppas att mängden är så stor, att även om getingar och fåglar tar en del, har ni mycket bär över. Amareno, körsbärsglass på Gelaterian i Rubicone, Italien, glömmer jag aldrig. Tjejen tittade förvånat på mig när jag sa, "Only Amareno!"

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fåglarna är inte intresserade av körsbären nu när dom mognat, brukar vara full fart i trädet när de är kartiga. Det är lite olustigt att det minskat med insekterna. Tidigare om åren har det surrat ordentligt i trädet och i linden, som står bredvid, men i år har jag knappt sett några. Körsbärsglassen som jag gjorde blev riktigt god.

      Radera
  4. När det gäller att stå på stegar har jag verkligen höjdskräck. Jag blir nervös bara av tanken att vara så högt upp bland grenarna som er modiga vän.

    SvaraRadera
    Svar
    1. För egen del beror det på hur svajig stegen är, annars har jag inte problem att klättra upp så.

      Radera
  5. Tack för senast! Så trevlig Ställplats, med middag, är det inte alla som får uppleva. 😄 Av bären blev det både sylt och saft. Körsbärsglass låter gott. Eftersom jag gärna äter yoghurt så kommer jag nog blanda i min sylt på yoghurten. Vilken härlig räkmacka du fick på Skrovet. Nu är vi hemma igen och jag försöker hinna med att göra min blogg. Tack för trevlig samvaro. 🥰

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själva, kul att ni kom hit. Bra att du fick både saft och sylt av det du plockade, härligt. Någon saft gör jag inte då vi inte dricker saft. Det blir glass i stället hihihi. Naturell yoghurt med sylt, det vill jag också ha till frukost.

      Radera