fredag 14 juli 2023

Hemma Igen ...

Lämnade Tännforsen i regn och vindrutetorkarna fick jobba hela vägen ända ner till Leksand.

Vi körde till Leksands Bröd och hann handla lite knäckebröd innan stängning. 
När vi kom ut från butiken hade regnet slutat och solen kom fram. Kände att jag hade kört tillräckligt lång etapp, så vi frågade om vi fick övernatta på deras parkering. Fick svaret att det var inget förbud och många brukar stå där. Så vi ställde oss där det såg ut som om man hade gjort nya parkeringsplatser på grus. Det är kanske tänkt som ställplats till husbilar framöver? Hur som helst, vi blev ensamma på natten och sov gott.

En Jasmine buske som var enormt stor och doftade ljuvligt.

Med knäckebröd i bilen åkte vi följande morgon till våra vänner i Nora och hade en trevlig helg.

Söndagen började i hällande regn och så blev våran resa ända hem. Återigen gick vindrutetorkarna för fullt. 

***
Kartan visar med ett orange sträck, hur vi har åkt från Sverige in i Norge och tillbaka till Sverige.
Nu har vi kört så gott som hela Kustriksvägen väg 17, fast under två olika tillfällen. Bodö till Mo-I-Rana år 2015 och nu blev det från Mo-I-Rana och den södra delen. 

***
Väl hemma och en snabb titt på gräsmattan, oj så den såg ut. Det lilla som var grönt, bestod av ogräs i tussar hahaha och det övriga var som halm. Ja så blir det så klart när det inte kommer något regn. 


Vi har haft en trädgårdsvecka här hemma och rensat och rensat.   
Bland annat har vi fått ihop 2 stycken stora svarta plastsäckar med ogräs. Det mesta har bestått av denna Trampört, som breder ut sig ordentligt. Som tur är går den enkelt att dra upp.



Efter att vi tagit bort ogräset, ser det nu ut som ett stampat jordgolv. Tanken är att det sedan ska hällas ut  gräsfrön. men ingen ide så länge som regnet uteblir.


Det återstår lite mer rensning men nu är det värsta gjort och vi tar en välförtjänt paus emellan åt.



Kram Yvonné





6 kommentarer:

  1. Har nu läst i kapp och med en del igenkännande. Har rest en del i dessa delar. Förstår att ni haft en fin resa men varierande väder och fina upplevelser.
    Och att komma hem blev ju en del "friskvård" med att få tomten i ordning. Önskar er fortsatt fina dagar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev en fin trevlig resa och turen in till Norge som var oplanerad. Nu börjar trädgården se ganska skaplig ut, dock inte gräsmattan men det kommer nog så småning om. Önskar dig också fina dagar framöver.

      Radera
  2. Trots nyckfullt väder fick ni en trevlig avslutning på er resa! Sedan förstår vi att det blev mycket trädgårdskonst när ni kom hem. Antar att ni inte fått så mycket regn som vi har fått, bara i onsdags kom det 35-40 mm och sedan har det regnat en del andra dagar också. Trevlig helg och kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej vi har inte fått så mycket regn som ni har fått. Fick runt 5mm för ett antal dagar sedan men det förslår ju inget när det är så torrt att det dammar i jorden. Trevlig helg till er också. Kram

      Radera
  3. Vad duktiga ni är och nu är ni hemma igen, ni räds inte för något. Vår gräsmatta var i bättre skick än er, efter 4 veckors frånvaro.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nu har vi jobbat på en hel del och det börjar bli bra. Förutom gräset som behöver en rejäl rotblöta och det ser inte ut att komma än.

      Radera