torsdag 21 juli 2022

Vi Har Varit På Golf Tour ...

 Oj vad dagarna veckorna går fort när man har roligt. Vilket vi hade hela förra veckan, då vi var tillsammans med BrittMarie och Lars (som skriver på bloggen http://bmlarsreseblogg.blogspot.com/
Vi var ute på våran GolfTour, första gången var förra sommaren och vi ville följa upp touren även denna sommar. När Jakob fyllde år, fick han av BM och Lars, fina golfbollar med "vårat" egna tryck på. 

När vi åker runt med husbilen och spelar på olika golfbanor, köper vi ett så kallat Golfhäfte, som innebär att man spelar för halv greenfee på de banor som är med i häftet. Runt 1200 banor finns i häftet, banor som även är nere i Europa. Golfhäftet kostar 495:- och i vårat fall när vi använder oss av det blir det som "spela två och betala för en".  Den här gången skulle vi hålla oss runt Vänern och spela. Då kompletterade vi med att köpa ett "Golfa Runt Vänern kort". Med det kortet, köper man x antal golfrundor, som man bestämmer själv. Vi valde tre golfrundor och sedan har man 16 olika golfbanor att välja på. 

Vi träffade BM och Lars på deras hemmaklubb, Falköping GK. Fina ställplatser med konstgräs och grus och ström, till ett bra pris när man spelar. Hade en fin kväll och vi mumsade på pizza. Följande morgon var det upp i ottan och spelade en 18 håls runda i strålande sol på deras fina bana. Efter god lunch hemma hos BM o Lars fortsatte vi till Läckö GK, en bana som Jakob och jag, inte hade spelat på tidigare. Där var det många husbilar, tror till och med att det var överbokat, då någon bil fick ställa sig ute på stora parkeringen, som inte spelade. Vilken fin bana det var, det är så roligt med snabba ondulerade greener, som lutar åt alla möjliga håll, visserligen svårputtat. Våran hemmabana är smal och med greener som är ganska platta och oftast tröga. Vilket gör att det blir utmaningar för oss med sådana snabba greener.

Har försökt mig på att göra några filmer, det kan ta lite tid innan de startar, man får ha tålamod hihihi


När vi hade spelat klart på Läckö, förflyttade vi oss. Tanken var Spiken, en liten fiskehamn med små röda fiskebodar, som vi hört en del fint om. Men det var bara att inse att där fick vi inte plats, vilken röra med personbilar husbilar. Nej det blev till att köra vägen tillbaka och fortsätta till Läckö Slotts stora grusparkering, som har en speciell del för husbilar. Där betalar man med en app, tror det var Easy Park eller Parkster, det kostade 140:- för 24 timmar, toalett fanns en bit bort på personbilsparkeringen.
Därifrån kan man lätt cykla på en liten väg bort till Spiken genom skogen. Vilket vi gjorde på  eftermiddagen. 



Senare på kvällen, gick vi runt i parken vid Läckö Slott och tittade. In på slottet kunde vi inte gå, för det var sommaropera Tintomara som skulle spelas inne på borggården och folk strömmade till. Vi fick i alla fall se en av rollfigurerna komma gåendes.

Vi gick en sväng bort till den fina byggnaden Naturum och tittade. Där finns en restaurang och på övervåningen ett hotell. 




Onsdagen hade vi avsatt till vilodag från golfen och gick på en guidad visning av slottet. Kan rekommendera att göra ett besök där, många vackra rum och Slottskyrkan var så fin, där skulle det bli musik och sång lite senare på eftermiddagen och repetionerna pågick. Olika utställningar fanns också på de olika våningsplanen i slottet.


Vi tog våra bilar och åkte till Lidköping och gjorde ett besök på Rådhuskonditoriet, mitt på stora torget. Övre delen på byggnaden har varit Magnus Gabriel de la Gardies jaktslott, samme man, som bodde på Läckö Slott under mitten av 1600-talet. Jaktslottet har man flyttat hit från Kållandsö och i bottenvåningen finns då caféet samt turistbyrån. 




Avslutar detta inlägg nu, med fortsättning av touren lite senare. Spänningen blev olidlig då vi spelar killarna mot tjejerna hahahaha. Lars var den som gjorde flest Birdie och fick bjuda på den så kallade Birdie Whiskyn.

Ha en fin dag i denna värme som sägs komma upp till rekordtemperatur idag, drick mycket och håll er i skuggan. Klockan är 8 och temperaturen är redan uppe i 23 grader. 

Kram Yvonné















6 kommentarer:

  1. Visst går en vecka fort när man har skoj och är på tour. För min del blir det lite vila från golfen den här veckan efter rundan i måndags för nu smärtar båda axlarna och överarmarna🤪😜 men det ska väl bara bli bättre
    Ha det så gott med systern!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj har du fått sådan värk igen, inte bra. Lika bra att du vilar nu och kan vara med på nästa tävlingsomgång. Krya på dig Kram

      Radera
  2. Älven om jag själv aldrig ens har hållit i en golfklubba, låter det som ett mycket klokt val att resa till olika Golfklubbar. Jag gissar att det har funnits plats att bo på där. Vi älskar att komma till Spiken och med lite fantasi har jag alltid fått plats. Det finns massor att göra för värdarna där, men de verkar inte bry sig.
    Lidköpings Stad, Kronocampingen och Rådhuscaféet är våra favoritplatser.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lidköping var en mysig stad och vill gärna göra ett nytt besök där. Rådhuscaféet hade mycket gott att välja bland mums mums

      Radera
  3. Kul med en "Golftour" och ett bra sätt att testa flera banor.
    Lidköping är ju en fin stad och likaså slottet och området ute på Läckö, liksom Spiken.
    Önskar er fortsatt fina dagar.
    Ha det gott.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är ett bra sätt att åka mellan olika banor då man har golfhäfte/Golfa-runt-Vänern kort.
      Önskar dig detsamma

      Radera