tisdag 9 mars 2021

Är Det Vår Eller ...

Ja det var just frågan, är det Vår eller fortfarande Vinter? Inte vet då jag men om man tittar på kalendern och det bara är i början av Mars, kanske det kan kallas, senvinter eller tidig Vår. Det har i alla fall varit sköna soliga dagar, då blåsten fick all snö att försvinna under ett dygn. Fikat ute utmed husväggen med Snödroppar som blommar. Nu är tanken att dessa stolar och bord ska målas i grått. Det vita bländar, vita möbler är fint men inte för ögonen, tycker vi.


Att det sedan vände snabbt och blev minusgrader med snöbyar, som svepte in och täckte gräsmattan med ett tunnt lager snö. Det är kanske det som kallas Vårvinter. 

***

Jakob fyllde år och blev lite firad när ena dottern, son med sambo och bäbisen kom. Vi satt ute i "kuvösen" med dörrarna öppna och mössorna på hahaha. Goda, blev hamburgarna, som fick lite pesto i smeten, tycker ni ska testa det. Hade bakat hamburgerbröd, kanske överkurs men det är godare med egengjort bröd, som inte är "svampigt". Lite olika tillbehör, coleslow dressingar och pommes, som vi gjorde i Air-fryern. En bra maskin den där Air-fryern, undrar om den ska få följa med i husbilen?

 Gjorde Pavlova, flera små i stället för en stor och med citron-apelsin kräm och grädde, till kaffet. De ser ut som ett fat med ägghalvor hahaha

Roligare såg "Fössta tossdan i Mass"-tårtan ut, Den gjordes med rulltårta och vaniljgrädde 


Hade en 400 grams bit med vit marsipan hemma, perfekt till att göra tårtlocket, lätt att kavla. Använde tre olika gelefärger och drog ett par färgstreck med hjälp av tandpetare, på marsipanen. Jag använder inte karamellfärger längre, då de blöter ner det som ska färgas. Gelefärg bibehåller koncistensen på det som ska färgas.

Tvinna ihop marsipanklumpen
därefter är det bara att kavla ut till den storlek som behövs till tårtan.Snart fyller min mor Margit år, vet inte hur vi ska kunna fira henne. Hoppas på skapligt väder och kunna vara ute. Hon önskar att jag bakar Kubbar, hade sett eller hört ett program med Christer Lindarv, som pratade om sin "mormor Margits Kubb recept". Vilket jag naturligtvis ska göra, tror jag har bakat Kubbar, en gång tidigare.  

***

Vad pysslar vi med om dagarna? Nöter skor när vi är ute och går, tycker det börjar bli lite trist men vi ska nog härda ut till vaccinet kommer. Sonen fick Covid, veckan efter dom flyttade ut från oss och in i sitt hus. Nu har han fått antikroppar. Har äntligen kunnat träffat lilla barnbarnet, som vi bara har sett sovandes i vagnen, de senaste 5 veckorna. Nu har vi gullat med henne, hon har vuxit och blivit så stor, nästan 7kg och drar storlek 68, håller huvudet stadigt när man bär henne, verkligen jättemysigt. 

***

Trädgården får en översyn men det är för tidigt att börja röra i jorden, bara lavendeln har klippts lite. Jakob har monterat in en fläkt i husbilens kylskåp, snart är den klar att rulla iväg och vi längtar.


Jo vi spelar Alfapet och pusslar också eller i alla fall pusslar jag, Yvonné. Jakob har inte tålamod att leta bitar. Bilden är från Jakobs hemby när vi var där senast. Tycker det är roligt att man kan beställa pussel med egen bild på. Detta är ett 500 bitars, som snart är färdigt.


Just nu snöar det, igen och är 0 grader. 

Kram

Yvonné

3 kommentarer:

 1. Nog börjar det likna vår! (även om bakslaget kommer). Vi fick EN fin eftermiddag på golfbanan innan det åter blev snö och kyla. Någon utefika har det också blivit om än i vinterjacka och mössa. Nu ser vi bara framåt idag 280 tranor vid Hornborgasjön!

  SvaraRadera
 2. Mycket gott och trevligt i detta inlägget!

  SvaraRadera
 3. Jag har bestämt mig för att mars är vårvinter. Ibland lite vår och ibland vinter.
  Trevligt att kunna ses och fira Jakobs födelsedag. Och att fritera pommes frites är ju helt annorlunda mot annat. Tack för tipset om pesto i smeten för hamburgare . Ska testats.
  Kul med varianten av "Pavlova" i bitar. Också något att testa.
  Hoppas ni kan fira din mamma på ett bra sätt och är man utomhus så ska det ju gå bra. Kanske har ni då också hunnit få vaccin.
  Önskar dig en bra vårvinter och att den snart övergår i vår igen

  SvaraRadera