tisdag 16 februari 2021

Muffins Havrebollar Lite Sytt Och Längtan Till Italien ...

Nu har Alla Hjärtans Dag passerat och idag är det Fettisdagen och om 47 dagar är det Påsk. Och så vidare på året, snart får vi vaccinet och kan rulla iväg kors och tvärs med husbilen hihihi.

Om man vill baka Cupcakes eller om man hellre vill säga muffins och gillar choklad, ska ni få ett recept här. Dom blir väldigt saftiga och ganska mäktiga. Det är gjort med olja, alltså inget smör i dom. Fyllningen gjorde jag inte enligt det här receptet, ville hellre ha frosting på.
Äppelskrutts urkärnare, kanske det finns dom som har liggandes i lådan och används någon enstaka gång om året. När man bakar tex muffins och vill ha en fyllning i, är det perfekt att ta ut för ett hål, med en sådan urkärnare. Tänk bara på att inte köra ner den ända i botten på muffisen, då rinner fyllningen ut.
Hade frysta hallon som jag för en gång skull var lite förutseende och kokade sylt av, dagen innan. Hålet fylldes alltså med hallonsylten. 1 tsk ungefär per hål.
Frostingen, gjordes med smör florsocker färskost och smaksättning vaniljpulver. Ville ha tvåfärgad frosting, smeten delades och färgade ena delen med röd gelefärg, vilket jag tycker är mycket bättre än karamellfärgen som vätskar sig. Lades i varsina plastpåsar och sedan  tillsammans i en stor spritspåse som hade en stjärnsprits.
Därefter är det bara att börja spritsa, hejsan svejsan vad det går hihihi
Slutresultat blev så här och fick lite socker kulor på också.
Har även gjort ljusa Havrebollar, ni vet sådana som man köper i kiosken. Alltså inte mörka chokladbollar. Dessa havrebollar är gjorda av bland annat oboypulver och mjölk. Jakob gillar vit choklad, så då smältes vit choklad och några bollar rullades i chokladen och sedan cocosflingor. Fick som ett litet hårt skal runt när det stelnat och smakade riktigt gott, trots att jag inte är någon älskare av just vit choklad.
Våfflor. är något vi lagar ibland och då äts första våfflan med creme fraich, kaviar och rödlök. Följande blir med sylt och grädde.


Att denna lilla dress var till Alla Hjärtans dag syns kanske med alla olikfärgade hjärtan.
Fick en "beställning" på att göra en madrass med en hög framkant, som en rulle, och ett sängskydd till spjälsängen och örngott.
Sängskyddet gjordes 30*150 av fyra delar vadd så det blev stadigt och inte viker ner sig i sängen. Syr ihop vadden med några spridda fästpunkter, ifall den ska tvättas, då knölar den inte ihop sig.
Trikåtyget har fått band för att fästas i sängen.
Färdigt, gjorde några fästpunkter även genom trikåtyget för att få allt på plats.
Slutresultatet blev riktigt bra, både föräldrar och barn är nöjda.

Sydde ett par örngott med kuvert öppning. Själv tycker jag det är bra med ett ordentligt överlapp, så inte kudden kryper ut. Sydde så på dessa också.
Fick en bild i morse när madrassen är inbäddad och lilla sötnosen får bra med plats och inte rullar över kanten.

Har sytt några plagg till mig också. Dessa leggings med fickor, mönster Chill Pants från OMG Bananas, det är öglad jogging trikå från Tygfavoriter.
Dessa är i vanlig tunn trikå, mönster I Rock Jeggings, utan fickor, med låg midja, fast jag tycker de går högt upp, (som jag vill ha) från SoSewMe och trikån är från Tygfavoriter.
Denna tunika, mönster OMG Bananas, är sydd i bambujersey från Zannaz, ett väldigt skönt material, fint fall och skönt att ha in på bara kroppen.
Denna top, mönster Nora från Cut&Sew från Elvelyckan, trikåtyget har länge varit en hyllvärmare, minns ej varifrån det är köpt. Axelsömmen är nerhasad och där sydde jag fast en volang och gjorde lång ärm.

Vissa saker ska man bara inte sy och tro att man passar i det hahaha. Vet att jag inte passar i eller ens tycker om pannband, det sitter liksom inte på plats. Ändå tyckte jag att modellen verkade smart då man kan göra flera modeller. En tygbit på cirka 50*50 (mät huvudomfång och lägg till cirka 2-3cm) som viks och vrids och vändes tills man får en tub och sy ihop. Glömde ta kort. Det är ett gratis mönster, Slouchy Headwarmer från Patterns for Pirates. 
Den här första är ju helt okey att ha runt halsen, skönt när den blir dubbel.
Nästa ska fungera som en mössa, även den blir dubbel.
Tredje modellen, om man inte vill förstöra sin frisyr hahaha kan man göra som ett hål uppe i mössan och ta ut håret/hästsvansen där.

Fjärde modellen, pannbandet, som jag inte vet hur det ska vara hahaha.
Utan att använda spegel för att sätta på pannbandet, blir det så här. Ja varför inte, har fått ett par "hår-öron" som sticker upp. Förstår ni nu hur tokigt det blir med pannband hahaha

***
Vi eller framför allt Jakob har det jobbigt nu när det är skidor varje dag. Är det inte på platten, så är det utför, på tv alltså.
Nog längtar vi till de riktiga bergen när sändningarna är från Cortina och vilket väder sedan. Suck var tvungen att ta fram kartan och kolla campingplatser i just Cortina. Vi brukar inte planera så noga när vi reser men nu har vi sagt att Cortina ska vi stanna i ett par dagar, när det nu blir. Vi har varit där för många många år sedan och stod en natt på International Camping Olympia. Minns att den låg runt 3-4 km från Cortina med en uppförsbacke när man skulle hem till campingen. Vilket gjorde att vi inte tog oss ner till orten. Stannade bara till när vi åkte vidare och tog en fika. Vi var där för några år sedan igen och letade parkering, utan att lyckas få plats med bilen någonstans. Vad säger man: tredje gången gillt. Då blir det en camping på andra sidan orten.
Visst vore det kul att åka här? Hissnande om inte annat hahaha

Idag är det mulet -1grad och Semlan smakar gott.

Kram
Yvonné





9 kommentarer:

  1. Tack för fina kak och chokladbollstips. Perfekt att använda en "urkärnare " till hålen i muffinsen. Had ealdrig kommit på det. Jag ska testa ditt recept här men gillar inte direkt frosting så kan jan ta lite vispgrädde i stället.
    Du är verkligen fenomenal på att sy och får till allt så bra. Så mycket fint som du sytt!
    Här har vi också tittat en del på skidor och jag skulle så gärna velat vara i Alperna. Har många gånger varit där i mars; både i de italienska, österrikiska , franska och schweiziska. Men oftast har vi varit en vecka och då sett till att bo mitt i backen med "ski in& out". (Lite knepigare med detta i Österrike har det varit eftersom man oftast måst ta en kabin för att komma högt upp i backarna. Cortina tror jag jag besökte i mitten av 1960 talet första gången och senare blev det fler besök där. Men favoriterna i Italien är nog för mig bla. Gressoney, Cervinia, Champoluc, Cormayeur och Madonna. Tyvärr blir det nog ingen skidåkning i vinter. Men kanske ett annat år. Min rygg skulle heller inte klara det i år.
    Hoppas ni snart kan komma iväg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod nu får du baka som aldrig förr hihihi och det går lika bra med vispgrädde också.
      Du har varit på många fina italienska skidorter och det är som du skriver, blir ingen skidåkning här heller denna vinter. Även om skidbackarna i Stockholms området har öppet är det inte våran grej att stå i liftkö och allt vad det innebär med folk runtomkring. I Flottsbrobacken får man boka plats men det blir inget åkande för oss. Vi får se när det bär av, förr eller senare så, fyllde i papperet med hälsoinformationen idag inför vaccineringen.


      Radera
  2. M.....Marabou, dessa var nog många gånger godare!

    SvaraRadera
  3. Oj, här står kreativiteten på topp och du blandar och ger till små och stora!
    Mycket gottgott, gillar våfflor och det är gott med både sött och salt, kanske godast med salt ändå.
    Har inte tittat på tv-sporten...jag bygger ju tåglandskap😉, men visst finns längtan till Alperna, inte minst till Dolomiterna och Cortina. Har varit mycket aktiv skidåkare som ung, men tyvärr sa mina knän ifrån för ett antal år sedan, så nu blir det att drömma sig tillbaka även här.
    Vilka fina små dräkter du sytt till barnbarnet, måste vara uppskattade! (kollade förra inlägget)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Gertie det har blivit en hel del sytt och även bakat den senaste tiden. Man får se till att man rör på sig när man äter massa gosaker. Visst är Dolomiterna häftig bergskedja, vi skulle gärna vilja åka tillbaka och vandra. Skidåkning är inte aktuellt här heller. Maken har bägge höfterna opererade, får åka skidor men inte ramla! Nej vi avvaktar med skidorna denna vinter.
      Lycka till med tågprojektet, verkar roligt.

      Radera
  4. Vilka härliga bakverk du gjort. Här blev vi bortskämda på Alla❤️dag, då Lars dotter kom med nybakade cupcakes, med tvåfärgad frostig, likt dina. Nya fina alster har du sytt till både dig och lilla hjärtat. Här har jag också fått fram symaskinen men min sömnad är betydligt enklare (helt raka gardiner till husbilen). Det gäller att planera sina göromål mellan all sport på TV....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du också fått fart på symaskinen, spelar ingen roll om det bara är raka sömmar. Spännande med nya husbilsgardiner, tänk det har jag inte sytt. Hmm kanske man skulle göra hihihi.
      Ha det bra

      Radera
  5. Oj så mycket fint du sytt både till lilla gosan och till dig själv!!

    SvaraRadera