onsdag 6 december 2017

Aarhus Julmarknad ...

Efter att vi varit hos Elvis Presley fortsatt vi till Aarhus. Där var det julmarknad i 
Ibland har man verkligen tur när det gäller att få parkering. Vi chansade och åkte fram till Den Gamle By, som ligger mitt ibland de vanliga husen och hade turen att få en parkeringsplats utmed trottoaren. 
Väldigt trevligt att gå runt på gatornas kullerstenar, bland de gamla husen från olika tidsperioder, . Husen var öppna så man kunde titta in på de fina utställningarna. Hela området är ett enda stort fint museum. Åker ni till Aarhus så missa inte detta ställe. 
Här följer ett antal bilder

Utedasset på gården
 En likadan stor sax, har jag, däremot sitter jag inte på bordet och syr,


 Vi åt väldigt god grillad vildsvinskorv. Den killen hade det varmt och skönt vid grillen, till skillnad för de övriga som stod i sina stånd.Det började skymma när vi lämnade julmarknaden och letade oss fram till ställplatsen, som var nere i Marselisborg hamn, N56 8 21 E10 12 59
Så här års är dessa platser i hamnar oftas upptagna av båtar. Här skulle man även ha ett acesskort för att komma in på själva ställplatsen, vilket hamnkontoret handhöll. Men hamnkontoret var stängt och vi kom inte igenom grinden.
Vad gör man, jo vi försökte läsa och förstå de danska parkeringsföreskrifterna och parkerade oss för natten. En god middag blev det, dessto sämre med sömnen. 
Följande morgon ser vi alla de stora båtarna, som är uppställda runt omkring oss. Masterna är fortfarande kvar på båtarna och det är dessa master, som har visslat och väsnats hela natten.

Vi lämnade Aarhus och åkte vidare till nästa julmarknad.

Kram
Yvonné

7 kommentarer:

 1. Det var också ett museum av sitt slag. Tänk så fattigt det var förr o hur bra vi har det nu. Julmarknad är så mysigt...men ingen snö😫. Ni kanske fick julstämning ändå🎄🎅🏻. Kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst får man sina funderingar när man går runt på gamla platser. Nej vi har ingen snö, däremot en del regn.
   Kramizar

   Radera
 2. En småtrevlig vinterresa som ni gör!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid mysigt att vara ute på rull, fast nu vill vi att vädret blir lite bättre.
   Kram

   Radera
 3. Önskar ni haft bättre väder. Förstår att det inte blev så mycket sömn med alla båtmaster!

  SvaraRadera