torsdag 3 augusti 2017

Gammal Ommålad Byrå ...

Periodare, som jag är. 
Har jag nu den perioden, som handlar om renovering av gamla möbler. 
Den gamla träsoffan blev färdig för ett tag sedan och vi tycker den är så skön att både sitta och ligga  på sofflocket. Älskar den turkosa färgen som jag målade den i.

I samma veva som soffan målades, började jag med att göra i ordning ett skåp, som vi fått av våra grannar. Det var ett gammalt skåp från någon släkting långt tillbaka. Dom hade själva försökt fixa skåpet men givit upp då färgen inte ville släppa. Dom skulle köra skåpet till tippen, då jag hann stoppa den transporten och skåpet rullades över till oss. Här har då skåpet stått i ett utrymme ett antal år och inget har blivit gjort! Lätt hänt hahaha.
Trots det, har jag totalt glömt bort att fota det. Hur kan man glömma det, före och efter bilder, en självklarhet eller hur? Men men så blev det inte.
Nu får jag nöja mig med halvtidsbilder.

Husbilen rullades ut från tältet och där har skåpet och jag hållit till ett tag. Varmluftspistol har använts till att få bort den svårt inbitna blå och under den, mörkbrun färg. Varmluftspistolen fick göra ett bra jobb, tror inte att det gått att fått bort den färgen annars. Det man måste vara observant på, är att man inte bränner för hårt så trät börjar brinna! Kände ibland att det vart riktigt varmt på sina ställen. 
Användes alltså med försiktighet.
Här är bild på skåpet när så gott som all färg tagits bort. Det mörkbruna färgen blev som en seg smet när värmen kom på. Inte lätt att få helt trärent.
 Grundfärg och slipa, grundfärg och slipa. Ja så gjorde jag ett par gånger.
Och fram med värmepistolen igen. Och började om igen med grundfärgen.
 I förrgår fick byrån flytta in hos oss på riktigt.
Nya beslag, fast gamla beslag, har vi skaffat och satt på. De gamla original beslagen hade försvunnit.
 Byrån är målad i en svagt svagt gulvit ton, knappt synlig för ögat. 
Där står den bra.
Nu återstår att flytta över det, som vi hade i den tidigare byrån till denna. 
Ska införskaffa ett par smarta lådor/korgar och kanske framför allt, rensa bland mössor vantar, som det finns en del av!

Nu är det strålande SOL och temperaturen i skuggan är uppe i hela +20,1
Dags att förbereda mig för ett arbetspass.

Kram
Yvonné

12 kommentarer:

 1. Åh vad fint det blev! Det där med att vara periodare känner vi igen, haha. Just nu har vi hållit på att fixa en del med båten, och har även beställt en byrå för att städa undan alla prylar som ligger framme i vardagsrummet ... Sedan brukar det dröja ett bra tag innan något händer igen ;) Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kanske så vi är lite till mans, periodare😄
   Kram

   Radera
 2. Så fin den blev. Det där jobbet känner jag igen haha. Har målat om många gamla möbler. En gång lyckades jag dessutom att komma åt min arm med värmepistolen och bränna mig ordentligt. Så se upp!! Förr använde jag något som hette Bums men det var inte heller ofarligt, ganska starka ångor så jag stod oftast ute och jobbade med det. Tycker nog värmepistolen är bättre. Du har liksom jag "många strängar på din lyra" haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maggan Ja nog bör man vara försiktig, inga svedda kroppsdelar Maggan aj aj. Det blåser väldigt varmt och även tänka hur o var man lägger den ifrån sig.
   Kram

   Radera
 3. Den blev väldigt fin, även Jacobs byxor och väska :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lena Det är bra när alla är glada🤣👍
   Kram till dig

   Radera
 4. Den blev ju också fin :) Nere i hallen ser det ut som ? :) Kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Dessan Ja den står nere i hallen nu
   Kramiz

   Radera
 5. Vilken känsla när allt jobb är gjort och resultatet blev så fint!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den blev vi också nöjda med. Nu återstår att hitta någon smart förvaring inuti.
   Kram

   Radera