tisdag 3 november 2015

Palermo.....

 Vi har inte varit inne i så många storstäder på våran resa, Tyckte ändå att Palermo ville vi se och det ångrar vi inte, längtar redan tillbaka. Dels var det enkelt att ta sig till den parkeringen som vi stod på och kommer man med färjan är den väldigt bra att åka till. Nu kom vi inte med färjan och ska inte heller åka med den. Däremot så gick vi i hamnen och "hem" till parkeringen.
Molnen skingrades och vi kunde se alla berg som omger Palermo på tre sidor och den fjärde är ut mot havet.
Många olika kulturer och stilar, barock jugend orientaliskt och europeiska i en härlig blandning.
Det finns hur mycket kyrkor som helst att besöka, även en hel del museum.
Vi nöjde oss med ett fåtal kyrkor och inga museum.
Här följer mängder med foton från "vårat" Palermo som börjar med röda
Palmnötter.
Jag var en dålig fotograf som inte fick med hela katedralen på ett kort, vet inte vad jag tänkte på så det blir två bilder i stället.Som tur var fanns en modell inne i kyrkan.                                                
 Sedan följer bilder utan närmare förklaring.


Vi var på Vucciria marknaden som är varje dag.
Jakob köpte ett nytt klockarmband.
 Skuggan av en duva som gick på markisen när vi satt och fikade. Det är verkligen roligt att gå på sådana här marknader, det tycker vi båda två.
För min del är det som om jag flyttas tillbaka till tiden då jag bodde i Afrika och Indien. Rörigt, lite smutsigt, annorlunda dofter och man kan hitta vad som helst i bodarna osv osv
 Här har man importerat norsk torkad fisk, 
Kanske dom ska göra lutfisk till jul.
 Den här mannen står och skalar rensar lök. Dörröppningen, bakom honom var i princip resterna av en port i sten. Skulle tro att det går att stänga igen på något sätt. Hur det såg ut där inne på de få kvm, ska jag inte ens berätta! Måtte det inte vara någon som ska sova där!
 Inte långt ifrån marknaden är Järnvägsstationen
Strandpromenaden
Julbelysning är uppsatt redan.


Och här kommer en karta hihihi
I morse lämnade vi Palermo och körde vidare
Här står vi utmed havet +24grader
I orten Tonarelli
N38.13020 E15.11950

Kram
JoY

6 kommentarer:

 1. Katedraler är så vackra:) Dom kunde verkligen bygga förr. Man får välja vilka man går in i och vara nöjd med det. Annars blir det korvstoppning i huvudet:-)) Härligt med marknader också. Undrar just om ni får julstämning när alla belysningar kommer upp hos er...trots ni inte har någon snö:-)) ? Ha det fortsatt fint. Kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja om inte annat hade vi behövt varit där i en vecka såå mycket kyrkor finns det där. Återvänder mer än gärna till Palermo.
   Kramiz

   Radera
 2. Nästan så vi ångrar att vi inte stannade till i Palermo....men vi hade fått rådet att inte lämna bilen på grund av alla inbrott. Kul att se alla fina bilder därifrån. Härligt att ni har så bra väder, varmt och kanske badvänligt. Nu ska vi på marknad. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl synd men då har ni en anledning att återvända. Kan rekomendera den ställplatsen som har bevakning dygnet runt och ligger bra till.
   Kram

   Radera