Det har nog inte gått någon förbi att USA har fått en ny president idag. Ny och ny, det är en president som har varit president tidigare mellan 2017-2021 och nu ytterligare en period på 4 år.
Hur det kommer bli, återstår att se.
Och medans det pågår installationer osv.
***
Ägnar vi oss åt mat.
***
Ägnar vi oss åt mat.
För ett tag sedan såg vi på ett tv-program, tror det var Go-kväll. Där lagades det en vegetarisk rätt som vi blev intresserade att göra.
¨Aubergine Pakoda med krispigt ris¨
¨Aubergine Pakoda med krispigt ris¨
Det här receptet skriver jag av och det är för 4 personer. Fast vi halverade det, vilket blev bra till oss två.
Sätt ugnen på 250 grader.
Riset tar längst tid eftersom det ska först kokas och därefter in i ugnen 40minuter. Så börja att koka riset.
4dl ris
Riset tar längst tid eftersom det ska först kokas och därefter in i ugnen 40minuter. Så börja att koka riset.
4dl ris
Blanda ihop (jag tog en plastpåse):
1msk sambal oelek
1tsk curry
1tsk curry
2msk olja
1 riven vitlöksklyfta
salt.
När riset är kokt och svalnat lite, lägg det i plastpåsen och massera in blandningen i riset.
***
Under tiden riset kokar och svalnar lite. Dela 4 små auberginer längs med i skivor, så tjocka man vill.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla på båda sidorna med följande blandning:
100 gr smält smör
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla på båda sidorna med följande blandning:
100 gr smält smör
1tsk sambal oelek
1tsk curry
1 riven vitlöksklyfta
lite salt
Därefter in 5 minuter i ugnen. Ta ut och låt svalna.
***
Därefter in 5 minuter i ugnen. Ta ut och låt svalna.
***
Sänk sedan temperaturen till 200 grader och sätt in riset som du nu har plattat ut på en plåt med bakplåtspapper.
Där inne ska det vara i 40 minuter, rör runt ibland. Det blir ett krispigt ris.
***
Salladen, där kan man väl ta vad man vill (vi lade till morot spenat o tomat) men själva receptet är så här:
Där inne ska det vara i 40 minuter, rör runt ibland. Det blir ett krispigt ris.
***
Salladen, där kan man väl ta vad man vill (vi lade till morot spenat o tomat) men själva receptet är så här:
1dl kokta linser (vi hade röda)
2st hackad röd lök
2dl hackad gurka
1 citron både skal och saft
2tsk mortlad kummin
1krm chiliflakes
1tsk curry
1tsk socker
1 knippe mynta hackad
1 knippe koriander hackad
Blanda ihop salladen och när det krispiga riset har svalnat, blandas det ner i salladen.
***
***
Enl receptet ska man även fritera auberginerna, vilket vi inte gjorde, tycker det är lite otäckt att handskas med mycket olja som ska vara 175 grader.
Vi stekte upp dom i lite olja ihop med kryddorna, strax innan vi åt.
Vi stekte upp dom i lite olja ihop med kryddorna, strax innan vi åt.
Här får ni Pakorasmeten:
4dl kikärtsmjöl eller majsmjöl
3msk majsstärkelse
3dl vatten
2tsk garam masala
2tsk gurkmeja
1,5tsk salt
***
Det är gott med en Yoghurtdipp:
Naturell yoghurt
Naturell yoghurt
riven vitlök
salt
och om man vill, ta i mer koriander och mynta.
Ja det blev en riktigt god vegetarisk måltid, som kommer göras flera gånger.
Kram Yvonné
Ja, hur det kommer bli i världen återstår att se ... Maten ser god ut! Vi lagar inte så ofta vegetariskt (förutom grönsakssoppor kanske) men jag äter gärna vegetariskt på restaurang :)
SvaraRadera