lördag 6 februari 2021

Soliga Dagar ...


 Veckan som gått har haft en del soliga dagar med minusgrader. 

En av dessa fina dagar bestämde vi träff med våra vänner ute i skogen för att ta en fika. Det tog oss runt 1,5 timme att gå stigen genom skogen. Vackert med de snötyngda träden och tystnaden.

Passerade den här skylten , som nog inte är aktuell den här årstiden.På andra sidan den här sjön hade vi bestämt träff med våra vänner.


Det fanns en eldstad, där vi skulle fika. De som varit där tidigare, hade lämnat lite pyrande pinnar. Någon riktig eld fick vi aldrig under tiden vi var där. Nästa gång får vi  kanske ta med oss torra pinnar och korv.
Våra vänner kom och det var kul att träffas, då vi inte har setts sedan i somras. 
Vi fick till en selfie med skuggor och allt hihihi

Vackra isbildningar i sjön.

***
Mandelflarn är något som jag brukar köpa på kondis, om, dom är dubbla med smörkrämsfyllning, det är riktigt gott. Nu blir det inga kondisbesök, ja, behöver förstås inte skriva varför. Då det kom upp ett  recept på mandelflarn i flödet, var det givet att jag skulle baka det. Smörkrämen smaksattes med citron. 
Så gott.

***


Kram

Yvonné

11 kommentarer:

 1. Visst är det mysigt med uteträffar även om vi längtar så efter att få sitta hemma runt ett matbord, äta en god middag och umgås en hel kväll med våra vänner! Vilka goda mandelflarn, men smörkräm är inte min favvo...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är enklare på ett vis att bara ses ute men visst längtar vi också till att kunna vara som folk igen. Till mandelflarnen måste det vara citronsmörkräm gottgott.

   Radera
 2. Men vad trevligt och bra initiativ, detta är svensk vinter när den är som bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har vi en fin vinter nu, soliga dagar fortsätter här hos oss.

   Radera
 3. Finns väl ingen risk att trampa på en groda nu. Vi skulle villa ha mera mysigt med uteträffar Birgitta och jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej grodorna visar sig inte i snön hihihi Det är mysigt med uteträffar i soligt väder.

   Radera
 4. Vilken fin runda ni fick! Härliga bilder! Och roligt att ses förstås. Visst har det varit vackra dagar nu och härligt att vistas ute. Och att ses ute nu är ju ett gott alternativ. Har aldrig sett så många som sitter på uteserveringar i januari och februari som i år. Men man vill ju ändå se.
  Önskar dig en bra kommande vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fina soliga vädret fortsätter Vi tar också våra promenader och nu börjar man känna igen de personerna man möter och stannar och pratar. Förstår att uteserveringarna i stan har gäster, vilket är bra för dom.
   Önskar dig detsamma och fortsätt med dina fina promenader

   Radera
 5. Vackert ute nu! Vi är lite trötta på att gå samma, samma promenader MEN väldigt glada för snön och solen när den tittar fram. Det är härligt! Har aldrig hört talas om de där bakverken, men de ser smarriga ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det vackert ute, ljust vitt och fint. Håller med om att det är trist att trampa runt i samma område, fast vi försöker ta lite längre svängar ibland. Mandelflarn, får du titta efter inne på kondis, jättegott, tycker jag.

   Radera
 6. Ja, det är vackert i Hufvudstaden, speciellt i dess utkanter! Härliga promenader och det är nästan så att jag längtar tillbaka...men, bara nästan. Samma här, vi trampar runt, dag efter dag, samma promenad, men ibland kör vi en rövare och byter totalt riktning och väg. Åh vilka smarriga flarn, det vattnas i munnen...vill ha, vill smaka!

  SvaraRadera