tisdag 23 januari 2018

SatinBröllop Och Symaskin ...

Vilket innebär att vi har varit gifta i hela 18 år.  Jippiii
Lika kallt -11 grader och snöigt var det igår, som när vi gifte oss, fast vi hade inte dessa huvudbonader på oss då hihihi
 Det blev en god middag hemma med ett gott Amarone vin.
Var tvungen att pröva klänningen för att se om jag kan ha den, vilket gick bra.
Nu var det inte någon klänning jag hade, utan byxor och lång tunika i krossad sammet/velour.

Jakob vet att jag har velat fram och tillbaka med att köpa en ny symaskin, en coverstitch.
Han tog experthjälp av Dessan för att klura ut vad han skulle köpa för maskin. Det var inte lätt för honom, vilket slutade med att han berättade att jag skulle få en maskin i bröllopspresent men får köpa den själv.  Sagt och gjort, jag besökte symaskinsbutiker och testade osv osv.
Nu står den här hemma, fick den hemkörd av den lokala symaskinsbutikens ägare. Bra att ha en duktig kille, som man kan anlita den dagen det kör ihop sig, för det kommer det med all sannolikhet att göra.
 Det blev en Janome CoverPro 2000 CPX och den ser så fin ut. Har tittat på den nu i några dagar, medans jag läst instruktionsboken och har inte vågat ändrat några inställningar ännu hahaha. Igår tog jag mod till mig och lade upp en klänning med tre nålar, utan att ens byta ut trådarna som maskinen var trädd med hahaha.
Den sydde så bra så och tur var väl det.  
Den stora utmaningen blir när det ska ske trådbyte och ändra nålar osv osv
I husbilen hade vi en hållare till hushållsrullen, som var så tokig och har bytts ut. Själva hållaren har vi haft kvar, "den som spar han har" heter det ju. Nu kom den till användning och fick sättas fast under sybordet med en soppåse i, för alla trådar och tygrester. Bara att raka ner direkt i påsen, jättebra. Så blev det en plats att hänga måttbanden på också.
Jakob har snickrat lite, det såg nästan ut som han har byggt en docksäng. Men det har blivit en vagn på hjul, där jag ska ha mina symönster samlade i mappar. 
Vagnen passar bra under bordet, där den inte är i vägen.
Känns jättekul att ha ett syrum. Det som återstår är att få upp några hyllor på en vägg.
Det var denna klänning, som jag fållade upp på nya maskinen.
 Tyget köptes i december när vi gjorde ett stopp hos Zannaz i Åstorp. En butik med mycket fina tyger,  har även on-lineshop.

Har inte varit utanför dörren idag, mulet och temperaturen endast -2 grader.

Kram
Yvonné


10 kommentarer:

 1. Gratulerar er igen då här :-) 18 år går fort när man har trevligt. Grattis till nya maskinen också :) Han är snäll Jakob ....men vi har ju snälla män både du o jag som får symaskiner båda 2. Hoppas du blir nöjd nu med din nya kompis i syrummet. Ser att du också nu har en mapphållare också. Jag gillar mitt mapp skåp det är kanon att kunna sortera mönster i ordning o reda. Kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack igen, visst har vi snälla goa män båda två. Jag hoppas att vi kommer att bli kompisar, det tog ett tag med Olle men nu funkar vi ihop hihihi. Ordning och reda är bra att ha.
   Kramizar

   Radera
 2. Tycker mig känna igen miljön i detta rummet Birgitta har en liknande rum med massa maskiner ja i alla fall tre nu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att hon också har ett syintresse. Konstigt att dessa maskiner ynglar av sig hihi
   Kram

   Radera
 3. Men så kul med en ny spännande maskin. Ja både du och Dessan har snälla och duktiga män. Min bröllopsklänning sydde jag själv för 38 år sedan och den skulle jag absolut INTE ha kommit i idag, dessutom finns den inte kvar. Vart den tagit vägen har jag ingen aning om, men som tur är finns det foton som jag kan kolla på haha. Själv sitter jag vid vävstolen emellanåt. Grattis igen! Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maggan. Jag har fått min mors bröllopsklänning, en ljusblå med vidd och vadlängd. Det var ett tag sedan jag provade den, tror inte att jag får på mig den längre. Hon hade snudd på en getingmidja och bystigare än vad jag är. Kul att du väver, men inte klipper du sönder dina fina tyger till trasor? Kanske du vill visa något?
   Kram

   Radera
 4. Grattis till er! Wow vilket arbetsrum du har, med en så avancerad symaskin du fått , ordning och reda. Inte undra på att du syr så fina kläder!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Tackar. Ja det är härligt med ett eget rum där det bara är att stänga dörren utan att behöva plocka undan allt.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Stort grattis i efterskott! Vacker vit dress och den sitter ju fortfarande hur bra som helst! :)

  SvaraRadera
 7. Grattis i efterskott! Vilken fin bröllopspresent. Riktigt snygg klänning. Så praktiskt med ett syrum, där maskinen kan stå framme och alla prylar man behöver finns tillgängliga!

  SvaraRadera