söndag 23 april 2017

Toyotan Startade ...

Min lilla vita Toyota från början av 90-talet startade jag upp i helgen. Det var ganska länge sedan den var igång, tror att det är ett par år sedan. Jag har haft den inne på service med jämna mellanrum under åren men man vet ju aldrig hur den fungerar när man väl ska använda den.
Om jag har tyckt att den varit knepig att använda tidigare eller rättare sagt, förbereda den inför användningen. Var det inget mot hur det är nu! Nu fick jag plocka fram glasögon, lampa med förstoringsglas, pincett och instruktionsboken och ett stort Tålamod! Vilket jag är urusel på, då allt helst ska vara klart innan jag börjat hahaha.
Min Toyota "under lupp" hahaha
Det är ett riktigt meck att trä denna Toyota Overlock maskin. Tur att det finns en bra stor manual, som man kan följa, hur och i vilken turordning trådarna ska träs.
Tålamod Tålamod
Fick det rätt till slut. Då tog nästa huvudbry vid, det är trådspänningarna. 4 rattar för att få rätt stygn till de fyra trådarna. Ja jag är glad att det inte trasslar ihop sig vare sig på ovansidan eller undersidan. Trots det är inte stygnen helt ok, ibland blir det lite öglor. Vet inte om jag ska ta med den till servicekillen så han får ställa in den åt mig och lära mig en gång för alla hur jag ska ändra på rattarna.
Lite tyg är inhandlat och hänger på tork, 2 nyanser grönt och ett vitt.
Vad det blir vet man inte ännu. Kanske det blir som Kejsarens Nya Kläder hahaha

Kram
Yvonné


10 kommentarer:

 1. Tekniken är bra när man kan den och den funkar!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är tålamodsprövande hahaha
   Kram

   Radera
 2. Håller med dig när det gäller tråddragningen. Jag hade samma problem här om dagen, svårt att se nu för tiden. Hoppas mina nya glasögon kommer snart. Vill också sy!! Måste bara hitta mönster som passar. Snygga färger. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dina nya brillor kommer säkert hjälpa dig. Förstår att du som har mycket fina tyger vill börja sy. Mönster kan du hitta mycket på nätet och somliga är till och med gratis.
   Kram

   Radera
 3. Overlockmaskiner är gudomliga och snabbt går det att sy med dom....men dom kan krångla lika mycket också :) Då kan man verkligen bli tokig. Jag har som tur är väldigt mycket tålamod när det gäller sömnad. Jag ger mig bara inte innan allt är ok men då har jag säkert fått trä om min overlockmaskin 5-6 gånger på raken!! Sem får man läsa i bruksanvisning eller på nätet om det är nåt som blir fel med trådarna...tur att nätet finns:)) Ska bli jättekul att få se vad du syr av alla dessa fina tyger :)) Puss o kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har då rivit mitt hår och dåligt med tålamod hahaha Jo det kommer kanske någon bild senare.
   Kramiz

   Radera
 4. Har aldrig provat en sådan Toyota, bara den med fyra hjul på vägen och den verkar ju lite enklare än din Toyota :D
  Du får ta en bild med mobilen när du ställ in den på ett bra sätt, så har du inställningen kvar till nästa gång
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska fota och spara inställningarna hahaha
   Kram

   Radera
 5. Jag har aldrig sytt med en sån symaskin, men jag har inte så mycket tålamod, så det kanske är därför jag aldrig prövat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok du är som mej, utan tålamod. En ny maskin jag tittade på träddes med luft! Då är det lätt som en plätt hahaha
   Kram

   Radera