onsdag 10 augusti 2016

Tänder Ett Ljus ...

 skänker en extra tanke till min Far, som avled i kväll, för ett år sedan.
Jag har känt mig sliten, öm i kroppen och väldigt trött ett tag men ändå inte kunnat sova på nätterna. Tror att det kan vara en reaktion på allt som hände förra året vid den här tidpunkten. Många funderingar som kommer upp.

***
Har försökt att tagit det lugnt nu när jag varit ledig i två dagar. Bland annat läser jag en bok som Mikael Bergstrand har skrivit Delhis Vackraste Händer
Har man varit i Delhi som jag har varit, är den ännu bättre. Det är kul när man läser om platser och allt annat som man känner igen. Den ger mig många skratt hahaha

***
I morse läste jag på min egen blogg, låter lite knäppt eller hur.
Ville kolla hur vi hade det förra hösten när vi rullade iväg efter begravning och allt annat.
Tänk att man kan glömma bort vilka vägar vi kört och då är ju bloggen verkligen toppenbra att titta på. Gäller bara att jag har uppdaterat den ordentligt.
Snart dags att ge sig ut på nya äventyr och inte har vi planerat Vart, vi ska, mer än att färjan är bokad över till Tyskland.
Har även tittat på en dvd film som jag hade i datorns väska av någon anledning. Den hade jag gjort från 2010 då vi var runt i Frankrike och Schweiz. Tänk sååå många fina platser vi varit runt på. Några vill vi ev. återvända till, så vi får se vart vi hamnar i år.
Det där att återvända till en fin vacker plats kan vara lite svårt. Det som var då, är kanske helt borta och något stort hus eller så har kommit upp och förstört det fina som man minns det. Just sådana platser vill jag helst undvika att återvända till. Däremot finns det så mycket mer att upptäcka på nya platser. 
Vi har en särskild Europakarta, som vi sammanställer alla vägarna som vi kört på, med en rosa markeringspenna. Våra första husbilsresor har vi tyvärr inte med, då tänkte vi inte riktigt på det utan körde bara hahaha.
Så här kan det se ut med många rosa vägar hit och dit. Helt omöjligt att minnas hur varje väg såg ut men ändå roligt att titta på.
Jag älskar kartor, ska kanske tilläggas hahaha

***
Vad hände med den "gröna granna sköna sanna sommaren"? Har det redan blivit höst?
Temperaturen var endast +10grader i morse när Jakob cyklade iväg till golfbanan. Det blåser blåser och blåser. Väldigt torrt i marken, blommorna vissnar och våra stora stora ormbunkar har lagt sig utmed marken.
Däremot har våran "Gunell-buske", vi kallar den så, för vi fick den av våran vän Gunell. 
Det är en blå Hortensia och den har en vacker liten blomma nu.

Snart dax att cykla iväg till jobbet. Om jag nu törs cykla med tanke på blåsten och dessa kraftiga kastvindar. Fast om Jakob kan cykla fram och åter till golfen, så ska väl jag också klara det hihihi.

Kram
Yvonné


6 kommentarer:

 1. Ledsen för din skull, hoppas du mår bättre snart! Kul med kartan! Jag har tyvärr inte skrivit så utförligt hur vi kört, hade varit roligt att ha så här i efterhand! Kram

  SvaraRadera
 2. Tur att man har bloggen så det går att att reda på vad man gjort egentligen!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Ett riktigt spindelnät var det där i kartan :) Kul att spara för er. Få se vart det bär av för er? Själva börjar vår resa i morgon kväll. Första stoppen blir Umeå såklart:). Kramiz

  SvaraRadera
 4. Ibland behövs ett stopptecken, bromsa in och stanna upp helt. Vi behöver tänka efter, minnas både ljusa och mörka stunder.
  En varm kram i höstrusket

  SvaraRadera
 5. Bra att stanna upp ibland och tänka efter i livet!

  Ha det gott......Kram

  SvaraRadera
 6. Tänk att jag kan sitta och följa en väg i en kartbok och tycka att det är kul.... Framåt hittar man nya mål och att stanna upp vid ett kartblad och fundera över vad som hänt är också viktigt
  Kram

  SvaraRadera