lördag 22 november 2014

Musslor....

Äntligen blev det en kväll när vi kunde laga 
Musslor i vitt vin och grädde.
Eftersom vi aldrig har tillagat det tidgare, bara ätit det och tycker det är supergott. Letade jag efter recept och blandade lite från ett och lite från ett annat.
Hackade purjo rödlök vitlök och morot.
Värmde olivolja och ner med de väl rengjorde musslorna.
Ner med grönsakerna och på med vita vinet och grädden.
Sedan fick det puttra på en stund tills musslorna öppnat sig.
 Persilja över och dags för servering.
Första gången vi åt musslor var i Frankrike och det serverades med pommes frites. 
Vilket vi också hade till nu när vi lagade det.
Vin i mat tycker jag är gott men det är en balansgång med vinet. En droppe för mycket och jag tycker inte om det. Nu när musslorna kokades var det en bra blandning att ta både vitt vin och grädde. Fin god rund mjuk smak blev det och såå gott, mumsmums.

Kram
Yvonné

18 kommentarer:

  1. Gött Götti Gött Gött!
    Här finns gott om musslor och andra skaldjur!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan tänka mig att det finns gott om det där, gott gott.
      Kram

      Radera
  2. Vi är inte särskilt förtjusta i musslor, men din beskrivning med bilder ökar definitivt mitt intresse.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nog så att många är inte förtjusta i det men laga till det och ni kommer säkert tycka om det.
      Kram

      Radera
  3. Inte så förtjust i det men ni ser ut att njuta!

    Ha det gott/Kram

    SvaraRadera
  4. Jag säger som de andra....är inte någon älskare av musslor men kan äta några. Ungefär som med surströmming, det blir bara 2 st :) Har försökt lägga in kommentarer tidigare, men då nätet är svajigt så försvinner texten ....om jag glömmer kopiera den innan. Ha det gott Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja surströmming är då något som jag inte såå gärna äter men har testat utan att börja längta efter det igen!
      Förstår att ni kan ha ett svajigt nätverk men ni är ju på resa och ska hinna njuta av det också hihi.
      Kram

      Radera
  5. Trevligt att titta in hos er! En fin blandning av mat, pyssel, resor m m. Älskar musslor och faktiskt inte så svårt att tillaga heller. Vad trevligt att få se julmarknaden på Julita! Så svenskt! Just nu är jag utanför Marbella på Costa del Sol i Spanien, men annars bor jag i Wales. Ha en fortsatt fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lena Har bara varit in lite snabbt och tittat på din blogg som verkar väldigt intressant och ett land som man skulle vilja köra runt med husbil, men så är det där med vänstertrafik hihi.
      Kram

      Radera
  6. Såg mysigt ut hos er:) ...Du vet ju att jag inte äter skaldjur...så jag kan inte säga nåt om musslor. Men ni hade trevligt:) det är huvudsaken. Kramiz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu är det ju så, man kan inte tycka om allt speciellt om man är allergisk som du är.
      Kramiz

      Radera
  7. Älskar musslor. Det såg gott ut och maken ser nöjd ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att även du gillar musslor.
      Kram

      Radera
  8. När Birgitta äter musslor, brukar jag välja något annat. Men efter sommarens skaldjursfest i Normandie, har jag bestämt att göra ett nytt försök. Jakob ser ut att gilla det skarpt. Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ursäkta Matts, din kommentar hade hamnat i skräpposten!
      Tycker absolut att du ska testa igen.
      Kram

      Radera
  9. Vad kul att ni gjorde musslor! Sååå gott! Pommes frites är ju ett vanligt tillbehör. När vi gör det hemma brukar det bli bröd och ost till istället.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blev inspirerade av er och det var ju såå enkelt att tillaga.Jodå vi hade ost och bröd också hihihi.
      Kram

      Radera