Äntligen blev det en kväll när vi kunde laga
Musslor i vitt vin och grädde.
Eftersom vi aldrig har tillagat det tidgare, bara ätit det och tycker det är supergott. Letade jag efter recept och blandade lite från ett och lite från ett annat.
Hackade purjo rödlök vitlök och morot.
Värmde olivolja och ner med de väl rengjorde musslorna.
Ner med grönsakerna och på med vita vinet och grädden.
Sedan fick det puttra på en stund tills musslorna öppnat sig.
Persilja över och dags för servering.
Första gången vi åt musslor var i Frankrike och det serverades med pommes frites.
Vilket vi också hade till nu när vi lagade det.
Vin i mat tycker jag är gott men det är en balansgång med vinet. En droppe för mycket och jag tycker inte om det. Nu när musslorna kokades var det en bra blandning att ta både vitt vin och grädde. Fin god rund mjuk smak blev det och såå gott, mumsmums.
Kram
Yvonné
Gött Götti Gött Gött!
SvaraRaderaHär finns gott om musslor och andra skaldjur!
Kram
Jag kan tänka mig att det finns gott om det där, gott gott.
RaderaKram
Vi är inte särskilt förtjusta i musslor, men din beskrivning med bilder ökar definitivt mitt intresse.
SvaraRaderaDet är nog så att många är inte förtjusta i det men laga till det och ni kommer säkert tycka om det.
RaderaKram
Inte så förtjust i det men ni ser ut att njuta!
SvaraRaderaHa det gott/Kram
Ja det är Mums
RaderaKram
Jag säger som de andra....är inte någon älskare av musslor men kan äta några. Ungefär som med surströmming, det blir bara 2 st :) Har försökt lägga in kommentarer tidigare, men då nätet är svajigt så försvinner texten ....om jag glömmer kopiera den innan. Ha det gott Kram.
SvaraRaderaJa surströmming är då något som jag inte såå gärna äter men har testat utan att börja längta efter det igen!
RaderaFörstår att ni kan ha ett svajigt nätverk men ni är ju på resa och ska hinna njuta av det också hihi.
Kram
Trevligt att titta in hos er! En fin blandning av mat, pyssel, resor m m. Älskar musslor och faktiskt inte så svårt att tillaga heller. Vad trevligt att få se julmarknaden på Julita! Så svenskt! Just nu är jag utanför Marbella på Costa del Sol i Spanien, men annars bor jag i Wales. Ha en fortsatt fin helg!
SvaraRaderaTack Lena Har bara varit in lite snabbt och tittat på din blogg som verkar väldigt intressant och ett land som man skulle vilja köra runt med husbil, men så är det där med vänstertrafik hihi.
RaderaKram
Såg mysigt ut hos er:) ...Du vet ju att jag inte äter skaldjur...så jag kan inte säga nåt om musslor. Men ni hade trevligt:) det är huvudsaken. Kramiz
SvaraRaderaNu är det ju så, man kan inte tycka om allt speciellt om man är allergisk som du är.
RaderaKramiz
Älskar musslor. Det såg gott ut och maken ser nöjd ut!
SvaraRaderaKul att även du gillar musslor.
RaderaKram
När Birgitta äter musslor, brukar jag välja något annat. Men efter sommarens skaldjursfest i Normandie, har jag bestämt att göra ett nytt försök. Jakob ser ut att gilla det skarpt. Kram.
SvaraRaderaUrsäkta Matts, din kommentar hade hamnat i skräpposten!
RaderaTycker absolut att du ska testa igen.
Kram
Vad kul att ni gjorde musslor! Sååå gott! Pommes frites är ju ett vanligt tillbehör. När vi gör det hemma brukar det bli bröd och ost till istället.
SvaraRaderaBlev inspirerade av er och det var ju såå enkelt att tillaga.Jodå vi hade ost och bröd också hihihi.
RaderaKram