lördag 22 december 2012

Godaste SenapsSillen.....

tycker vi att den här är. Passa på att gör den till erat Julbord, ni hinner, för den är såå enkel.
Vet att jag har delat med mig av detta recept till förra julen, men här kommer det i repris.
 
 
Abbas 5 minuters sill 420gr eller vanliga inläggnings sillen
0,5 dl gräddfil
1 dl majonäs
3 msk dill
3 msk purjolök
1 äpple
1,5 msk söt stark senap
2 msk grovkornig stark senap
1 tsk socker
salt o peppar

Häll av lagen från sillen och skär i små bitar
Finhacka äpple purjo dill
Blanda allt i en skål, utom sillen o rör om
Smaka av med salt o peppar och sist ner med sillen

Lycka till i köket.

Ute snöar det och är -3gr, snart ska jag gå till jobbet.

Kramizar
Yvonné

7 kommentarer:

  1. Tack för tipset!

    Sill är en favorit! Ofta är jag mätt efter sillen när jag äter smörgåsbord/julbord!

    Lev väl!
    o
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lennart,ja hoppas du tycker om den. Det blir lätt så, mycket sill och man är mätt!
      God Jul Kram

      Radera
  2. Ser underbart gott ut,det lär vi prova att göra,enkelt !!!
    Sill är jättegott,helst bara för att då får man ta en "Nubbe" till ..

    Ha en God Jul o Ett Gott Nytt År på er/Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi tar också "den lille" till sillen.
      God Jul Kram

      Radera
  3. Du är så duktig i käket Yvonne. En riktig matmora:) Skickar er en bamse Julkram från oss. Kram

    SvaraRadera
  4. Nu menade jag att du var duktig i köket och inte käket som datorn döpte om ordet till...;))))))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dessan, Käket hör ju ihop med köket, det är helt ok :)
      God Jul Kramiz

      Radera