onsdag 6 januari 2016

Vitt Kallt Hårt Mjukt Vanskligt....

Det är så jag upplever att det är när man ger sig ut på en sjö där isen precis har lagt sig. Eller kanske inte riktigt har lagt sig, kan man nog säga. 
Var ute och gick i dagens solsken och temperaturen var runt -12 grader. Mötte en man som kom in till land från att ha varit ute på sjön. Frågade honom hur tjock isen var, han visste inte men tillräckligt tjock sa han och lade till ordet: delvis! Det hade nämligen varit två personer, som gått igenom isen idag sa han!Och ser man den här mörka rännan som korsar sjön, förstår man att isen är ganska porös. 
På nyårsafton var sjön helt öppen.

Dom som åker långfärdskridskor har oftast en ordentlig utrustning med isdubb, ispik, lina, x-tra kläder. Däremot dom som går ut med barnvagn ger mig rysningar! Hur tänker man då eller så tänker man inte alls.......
 Är jag ingen direkt sommarbadare vill jag definitivt inte få ett överraskande vinterdopp!
Höll mig kvar på land.
Kram
Yvonné


5 kommentarer:

 1. Vackra bilder! Jag vill inte gärna gå ut på isen, särskilt inte om den inte legat länge och hunnit bli tjock. Gå ut med barnvagn? Galet!

  SvaraRadera
 2. Vilka gnistrande vackra foton du bjuder på! Vår förkylning verkar inte ge sig, så vi får hålla oss inne.
  Ha dé gott!

  SvaraRadera
 3. Fina bilder men jag föredrar sommartemperatur!


  Kram

  SvaraRadera
 4. Härligt vackra vinterbilder men för kallt!

  Ha det gott o njut........Kram

  SvaraRadera
 5. Jag har faktiskt vinterbadat en enda gång. Jag hoppade i en isvak vid Små Dalarö. Upp klev en ny Matts Torebring! Ändå vill jag inte göra om det. Kram

  SvaraRadera