lördag 11 maj 2019

Valdermarsvik ...

Valdermarsvik, har vi inte besökt tidigare, bara läst om ställplatsen på olika bloggar.
Vi svängde in till höger, ner till hamnen där det finns 9 platser med el.

 Stora breda 4 meters platser som är markerade.
 Det jag tycker är en nackdel, är att vägen går precis bakom bilen. Visserligen är det lugnt på natten men man vaknar tidigt när trafiken sätter igång.
Servicehuset är fint och där betalar man, för tillfället 125:-/24timmar och man får stå max 2 dygn.
På andra sidan servicehuset, finns det ytterligare platser för 10 bilar. Dom platserna verkar planare än där vi står och vägen går lite högre upp.
Det finns även ett bageri som har gott bröd.

Kyrkan, som var stängd.
I onsdags morse då vi var i Svartå hörde vi på radion, att det skulle bli en musikalberättelse: Bondesagan, på Folkets hus, här i Valdermarsvik.
Vi bokade biljetter 

 Dom är så fina tillsammans bonde Susanna och hennes Hannes.
 Båda två var duktiga att sjunga/spela.
En trevlig timme på Folkets Hus.



Kram
Yvonné

11 kommentarer:

  1. Nu har nog alla utom vi, varit i Valdemarsvik. Det är för långt bort för en lördag - söndag. Det ser trevligt ut och överkomligt pris.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då har ni något att åka till när ni får lååångledigt.

      Radera
  2. Vi tycker det är kul med de lokala tillställningarna, blev många skratt och duktiga var dom.

    SvaraRadera
  3. Kul att ni också hittat till vår fina ställplats här i Valdemarsvik! Var på ICA i fredags och tyckte det var nåt bekant med två personer i andra kön.. När jag kikade in på bloggen sen så ramlade polletten ner, det var ju ni 😀
    Följt er blogg några år. Halkade in via någon annan HB bloggare. Roligt att följa er! Bra restips och fina bilder.
    Om ni är i trakterna någon mer gång kan jag varmt rekommendera att fortsätta ca 2 mil ut mot Gryt/Fyrudden och fina Kustcamp Ekön precis vid yttersta havsbandet. Jättefin camping med promenadstigar i underbar miljö.
    Mvh Jessica
    Också husbilsåkare, från Valdemarsvik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha så lustigt att du såg oss i affären, synd att du inte visste vilka var då, hade varit kul att pratat. Tack för tipset ang Ekön, det kan säkert bli flera gånger vi kommer till Valdemarsvik.

      Radera
  4. Valdemarsvik har vi bara åkt förbi för vi var ute på Eköns camping i Gryts skärgård som ovanstående rekommenderade. Då tyckte vi ställplatsen såg bra ut så vi får nog testa någon gång.
    Mysig föreställning ni fick se.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då kanske ni också stannar till på ställplatsen nästa gång.

      Radera
  5. Valdemarsvik uppskattar vi, men vi står gärna så långt bort som möjligt på den bakre ställplatsen. Helst närmast magasinet. Där är det högst vägkant bakom bilen och magasinet tar en del av vägljudet. jag var till Valdemarsvik idag och träffade en väninna. Vi gick till restaurangen vid Grännes - campingplatsen och badet.Det var en ny kvinna som styrde där i år och jag kan verkligen rekommendera maten, i fall ni kommer tillbaka dit!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nästa gång vi åker dit kommer vi ställa oss längre bort, dit du skrev. Upplevde som att bilarna var påväg in i husbilen! Undrar hur det är på högsäsong med alla ljud.
      Tack för tips ang campingens restaurang.

      Radera
  6. Har funderat på Valdemarsvik men inte kommit dit än. Låter bra med tidsgräns tycker jag då blir det lite rotation på bilarna och inga "långliggare" som ockuperar platserna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut att det är bra, önskar att fler kommuner tar efter det.

      Radera