torsdag 9 maj 2019

Liten Semestertur Till Söderköping ...

Tog ett par dagars ledig för att vinka av min kompis, som ska segla jorden runt. Men, han håller på med lite projekt och har lite att pyssla med innan avresan.
 Då ändrade vi oss och åkte till ett par vänner i Svartå (ska berätta senare) och därifrån till Söderköping, där vi övernattade igår.
Vädret är tyvärr inte det roligaste, ömsom hagel regn och lite sol i förrgår. Idag mulet och det har blåst ganska mycket men nu har det mojnat +11grader.
***
Kvällspromenad utmed kanalen i Söderköping.


Visst är dom söta, de små kaninerna.



 Stolarna var fint målade i pastellfärger.



I morse åkte vi bort till denna tygbutik.
Oj såå mycket tyger, var helt oförberedd på det och blev förvirrad. 
Vad skulle jag köpa?


 Kallade in Jakob, för jag visste att han letade vindtyg till överdragsbyxor. Ut kom vi med dessa två tyger. Det gröna är ett fodertyg i nät, till en jacka/tröja, som jag ska försöka sy till honom. Det gråmönstrade vill han ha till överdragsbyxor.
I samma område finns även butiken 
Korps
 Där finns ett stort utbud av ulltyger i olika tjocklekar och fina linnetyger, brokadtyger och många vackra band. Dom är med på Gotlands Medeltidsvecka och även den som är just i Söderköping. Så även på Älvsjö Sy o hantverksmässa.

Köpte några påsar med tvättnötter. Någon som testat det?
Då behöver man inte använda tvättmedel! Det är själva skalet som avger lödder, det ska bli spännande att testa.
Man ska ta 5-6stycken nötter i en tvättpåse och lägga ner tillsammans med kläderna i tvättmaskinen. När tvätten är klar, så hänger man upp påsen med nötterna på tork och de kan användas 5-6 gånger. Lite beroende på hur smutsig kläderna är, så får man ta nya nötter.

***
Det fanns även en butik, Medisox, som sålde Stödstrumpor. Vi gick in och där var även tillverkningen och blev visade hur strumporna gjordes.

 Strumporna stickas och åker upp i röret, för att sedan ramla ut i röret bredvid.
En äldre model på maskin där det gjordes gasväv.
Vi kom ut efter en trevlig stund i fabriken med ett par blålila stödstrumpor, som jag ska ha till jobbet.

Nu står vi i Valdermarsvik

Kram Yvonné


5 kommentarer:

  1. Visst är Söderköping en riktig pärla, även om den liksom de flesta andra ställen är mysigare med en blå himmel som fond. Vilka underbara tygaffärer för dig att botanisera i!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Från vägen och med alla rödljus, vill man bara komma förbi snabbt. Däremot om man stannar så är det något helt annat, en mysig ort att titta runt i.

      Radera
  2. Söderköping besökte vi för några år sedan och även då regnade det. 😃 Vilken lyckträff att du hittade tygaffärer. Kul med en liten utflykt.

    SvaraRadera
  3. Alltid roligt och skönt att rulla iväg ett par dagar. Gör ett besök till butikerna vi var till om ni kommer dit. Strumpfabriken tyckte vi var intressant att få se hur strumpor tillverkades.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Då hade ni passerat Norrköping. Nästa gång får ni höra av er. Söderköping är en fin gammal stad. Valdemarsvik tycker vi också om. Blir alltid någon gång om året som vi står där.

    SvaraRadera