lördag 21 september 2024

Italien Gardasjön Del 2 ...

 När våra vänner åkte vidare, förlängde vi vistelsen med ytterligare en dag, som i slutet blev till hela sju dagar. Vi kan inte ens minnas att vi någonsin har stått stilla på en camping i en veckas tid. Fast det har varit så skönt, bara vara och göra det vi kände för. Ganska lata dagar eftersom det var närmare 30grader och då var det skuggan vi sökte. Trots regnet, var det varmt och vi satt under markisen, ibland.

Campingen är uppdelar på två delar kan man säga. Den ena delen ligger i terasser ner mot Gardasjön. Där har vi aldrig stått, tycker det är ganska små platser och smalt att krångla in sig på. Blåser det från sjön så blåser det ganska ordentligt där.
Den andra delen, på andra sidan vägen har restaurang, livsmedelsbutik, större platser, öppnare och har stugor, även glampingtält har tillkommit. Där har vi alltid stått, men inte på samma plats hahaha
Där finns två pooler, vilket inte var lockande med tanke på mina röda fläckar. Gardasjöns vatten var ljuvligt men jag avvaktade med att bada tills fläckarna blivit bättre.
Jakob sa att han ville inte bada ensamen utan höll sig på land han också hahaha. Han är absolut ingen som badar i vanliga fall, så för hans del var det inte svårt att avstå ett dopp.

***

Vi cyklade upp till ¨våran¨ vingård Girardelli. Vägen upp är fin med utsikten ner över Bardolino.





Mamman, serverade oss ett glas kallt Frizzante medans vi satt i skuggan och väntade att Sonia skulle komma.
Jätteroligt att återse henne, länge sedan sist.
Det är en vingård som vi för första gången har besökt för si så där 12 år sedan. Hennes far Eugenio avled 2019 och nu driver Sonia och hennes syster Sara vingården vidare och deras mor.


                Smakade och beställde lite vin, som Sonia sedan körde ner till campingen. 
God Grappa har dom också. I vanliga fall även olivolja men den hade tagit slut. Förra årets skörd där blev större delen skadad i hagel och snövädret som kom bara dagarna innan skörden. Vi hoppas att det blir bättre i år.
 



På vägen hem blev det ett stopp hos charkbutiken i Bardolino, som har den godaste kycklingen vi vet. Sonia ringde till butiken och reserverade en kyckling åt oss när hon hörde att vi missat att göra beställningen, (det var tur, det var den sista dom hade) Tidigare har vi gjort det på fm och hämtat upp den på em. Nu hade vi glömt bort det. De går åt som smör i solsken.
I den butiken står folk tålmodigt i kö och väntar på sin tur. Bakom disken pågår ett fint hantverk med att stycka kycklingfile, skiva upp skinka salami osv Det ska visas för kunden och få sitt godkännande. Ja ni kanske förstår att där får man inte ha bråttom hahaha.

***
Vi har sagt tidigare att vi velat se lite mer av sjön och nu passade det bra. Vi hoppade på färjan i Cisano, som vi hade kollat upp att den färjan kunde ta cyklar, kostade 29euro för oss två seniorer med cyklar, enkel väg.



Satte oss högst upp på färjan, solen sken och det fläktade skönt medans båten körde fram och tillbaka över Gardasjön och gjorde sina stopp.


Tycker naturen är vacker med de olika träden, de höga smala cypresserna som sticker upp som spetsar mellan de lägre träden.


Till slut så ser alla byarna mer eller mindre likadana ut där båten lägger till och släpper av och tar ombord passagerare.





Det var imponerande att åka utmed berget på västra sidan, som stupar rakt ner i sjön. På sina ställen såg man gluggar i berget, kan ha varit bilvägen som gick där. Har bara hört att västra sidans bilväg med tunnlarna, inte är att rekommendera att köra, med lite större ekipage. Den informationen tar jag till mig direkt, räcker gott och väl med de vägar som vi behöver åka. 



Vi hade lite matsäck med som passade bra att mumsa på innan vi efter drygt 3,5 timmar, 11 stopp, klev vi av i orten Malcesine. 



Väl på kajen, var det kaos med folk, inte helt lätt att komma fram med cyklarna. Hade tänkt titta på borgen men vi struntade i det och tog oss ut ur orten.

Satte kurs hemåt, utmed Gardasjön och trampade på genom den ena efter den andra lilla byn. 




Gjorde även ett stopp för att bada, då jag tyckte att mina fläckar hade blivit så pass bra för det.
Men aj aj aj så ont det gjorde att gå på stenarna. Badskorna sa ingenting om att vilja följa med på morgonen när vi cyklade iväg. Tror jag ska häfta fast skorna i badkläderna efter den här händelsen. Kände mig som en strandad fisk, som försökte komma ut i sjön hahaha Samma sak när jag skulle upp, flöt och följde med vågorna tills jag helt enkelt kunde dra mig upp med hjälp av de stora stenarna. En syn för gudarna hahaha 

Fast väldigt skönt med en simtur och få blöta håret.

33km är ganska långt upptäcker man efter ett tag. Vi gnetade på men när jag kände att cykeln knappt rullade utför, då var det dags för ett mat och vätske intag.

Vi gjorde även ett riktigt middags stopp i orten Garda och kände att livet återvände hahaha
Därifrån hade vi inte så långt hem, cirka 7km.

Absolut en jättefin dag.



Kram Yvonné

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar