torsdag 11 maj 2017

Vad Är Det För Dag ...

11 Maj är det eller hur?
Skålar plockas fram och varmt kaffe blandas med socker.
 Smälter smör tillsammans med 200gram mörk choklad.
 Rör försiktigt ner kaffesockerblandningen, i omgångar, i smörchokladsmeten.
 Därefter blandas havregrynen ner.
 Smeten får kylas ner ett tag, täckes med plast.
Under tiden smältes lite choklad i en tallrik.
 Sedan var det dags att spritsa ut chokladkorvarna hahaha Vet inte varför men tror att det ska vara lättare att dela så det blir lika stora bollar.
 Jag använde mig av engångshandskar, storlek Stor! Tycker inte om att hålla på med mat när jag är förkyld.
I detta fall var det även en väldigt kletig smet! Inget för barn direkt eller så är det det är hahaha
Dessutom skulle bollarna rullas i den smälta chokladen, innan det var dags för cocos.
Hjälp, efter fyra chokladbollar i den chokladsmeten och därefter cocos, gav jag upp. Hoppade över det där chokladdoppande som var så gott som helt omöjligt med en redan lös smet. Nej nej det påhittet får någon annan göra hahaha
 Till slut blev det då
Chokladbollar
eftersom denna dag kallas: Chokladbollens Dag
Det här receptet heter Delikata Chokladbollar av Sebastien Boudet, fransmannen, som man kan se på tv lite då och då.
Hur smakade då dessa saftiga bollar med alla godsaker i?
Jo visst vart dom saftiga om man kan kalla kladdiga, för saftiga, så var dom det. Kanske att dom stelnar till efter ytterligare ett tag i kylen, det får vi se. Men vi tyckte dom vart för söta, speciellt dom som var doppade i choklad.
Nej jag kommer fortsätta göra mina chokladbollar efter receptet, från kakboken  
"7 Sorters Kakor" som är från 1987, där chokladbollar heter något helt annat ...
Nej inga förändringar för oss när det gäller chokladbollar, det ska vara efter originalets recept och vara små, rullade i cocos, så det så hahaha

Kram
Yvonné

P.S Jakob vann golftävlingen idag, han är såå glad hahaha





12 kommentarer:

  1. Svar
    1. Goda men för söta i mitt tycke

      Radera
  2. Negerbollar är bara så gott!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det och med originalreceptet.

      Radera
  3. Kladdigt är gott, framförallt "vanliga traditionella"
    Kram

    SvaraRadera
  4. Försök nummer 102 att kommentera vilket verkar omöjligt på en del Blogger bloggar just nu


    Jag föredrar nog de gamla vanliga traditionella ☺
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppsan har du svårt att lämna kommentarer, det är frustrerande eller hur.
      Håller med dig, de gamla vanliga ska det vara hihihi
      Kram

      Radera
  5. Jag gillar vanliga chokladbollar bäst...men med pärlsocker på 😄👍🏻Kramiz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vanliga ska det vara och tur att somliga gillar pärlsocker och andra cocos hahaha
      Kramizar

      Radera
  6. Detta att kladda med deg inget för mig. Men jag lagar gärna mat till hustrun och mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan hålla med om att det var väldigt kladdigt!
      Kram

      Radera
  7. Det där receptet var ingenting för mig! Håller mig till det äldre datot, fast min kakbok är ärvd efter mamma och daterad oktober 1953

    SvaraRadera