söndag 18 december 2016

4:e Advent Och ...

Dagarna går fort, snart är det Julafton och därefter Nytt År.
Här hemma tar vi det lugnt med "julstök", julpyntat har vi gjort redan till den 1:a Advent och vi njuter av granen.
Julklappar har vi inte till oss vuxna och barnens klappar är redan fixade. Kakor och lussebullar är bakade och dessvärre redan uppätna. Jag får nog göra en saffransdeg, igen hihihi.
Julkort
har jag gjort och skickat iväg.
Klänningen är klar, gjorde med ett delbart blixtlås fram
bak i ryggen en ganska stor rosett med en blingbling knapp.

Jag kommer att jobba julafton och juldagen. Har man ett sådant jobb som jag har, spelar det ingen roll på vilken dag som de röda dagarna infaller på. Antingen är man ledig eller så jobbar man. Vilket jag har gjort hela mitt liv och tycker inte att det är något som hindrar oss så mycket.  Man får göra det bästa av det hela, vilket vi har vant oss vid. Visst skulle jag tycka det vore mysigt att se fram emot en lång ledighet över jul och nyår som många kan få. Inte tar jag ledigt för att bara vara ledig över jul/nyårs helgen inte. Nej mina få semesterdagar vill jag spara till något annat.

***
Våra grannar har varit hos oss och ätit 
Pizza Bianco
Har ni inte ätit det kan jag rekommendera att göra en sådan. I stället för tomatsås, har vi rört ihop riccota ost med riven parmesan. Vi tycker om gorgonsola så det hamnade ovanpå tillsammans med tunn skivad röd lök och fänkål, lite champinjoner. 
 Det blir så gott när osten smälter ihop mums


Igår pysslade jag och gjorde några olika sorters 
ChokladKlubbor.
Det blev med chilichoklad, choklad med gelehallon 
En annan sort, choklad med kondenserad mjölk och marshmallows.
Sedan tar man en sådan bit och stoppar ner i varm mjölk, oj såå gott.
 Nu är småpåsarna med chokladklubborna, vaniljfudge och fröknäcke klara för att överlämnas till dagens värdinna.
För visst är det trevligt att ha något med sig när man går bort på kalas.

Tog en titt på våran 
Julros 
 snart så slår blommorna ut, ute i kylan.

Kram och fortsatt fin 4:e Advents kväll
Yvonné



20 kommentarer:

  1. Oj vad ni hunnit ordna och styra. Hos oss lyser det med sin frånvaro ännu.
    Vi har slitit ont före jul, så vi är i alla fall lediga julafton.
    Då skulle jag inte trivs med att jobba.
    Kram & Ha det gott

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är skönt att ha alt klart till 1:a advent då kan vi bara pyssla med det lilla extra när och om vi känner för det. Att jobba i shift har jag alltid gjort så det är som det är, skulle nog ha svårt att ha ett månd-fred jobb.
      Kram

      Radera
  2. Det var värst vad ni har hunnit med mycket, det ser verkligen smaskigt ut. Även pizzan ser och låter god, tack för tipset. Fantastiskt att julrosen är på väg att slå ut omgärdad av snö. Vi har en inomhus som blommar för fullt. God Jul & Gott Nytt Åt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Julrosen är verkligen en vacker överlevare ute i snön, fast nu håller snön på att smälta bort. Brukar ta in en kvist till julafton, har inte klarat av att ha en sådan blomma inne då den bara vissnar, för mig.
      Kram

      Radera
  3. Jag är också färdig men jag skippar julbaket 🖒 Lyxigt att vara ledig alla röda dagar, men resten skall jag jobba. Ha en fin vecka och en riktigt God Jul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då kan du luta dig tillbaka och njuta av julhelgen Önskar dig en fin God Jul
      Kram

      Radera
  4. Svar
    1. Ja visst det går undan nu
      Kram

      Radera
  5. Vad du är flitig. Och så mycket gott du pysslat med
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Annette jag gör det som är roligt och det jag orkar, ingen stress du vet hihi
      Kram

      Radera
  6. Oj så mycket gott och så mycket snö. Här i Helsingborg är det plus grader.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här är det plusgrader också, just nu +6grader och snön smälter bort för varje timme.
      Kram

      Radera
  7. Visst går tiden fort!! Jag är ledig på de röda dagarna, men det är ju bara typ en i år ;) Jag har tagit ut lite semester tidigare till våra olika resor, så jag kommer jobba i mellandagarna. Fina klubbor du gjort! Imponerande! Pizza bianco har jag provat på restaurang, inte så dumt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så länge man jobbar är det ett elände med att få semesterdagarna att räcka till, jag försöker disponera dom så bra det bara går hahaha.
      Kram

      Radera
  8. Oj vad du har pysslat. Både bakat och sytt klänning:) Kramiz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tar jag det bara i min egen takt så blir det lite gjort sakta och säkert hihihi
      Kramiz

      Radera
  9. Wow så många finfina kort du gjort! Kortmakarverkstad! God Jul och önskar dig ett gott slut också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Åsa du är inte så dålig själv på att göra kort hihi
      Kram

      Radera