onsdag 5 oktober 2016

Frost I Sverige ...

Igår morse rullade vi ombord på Finnlines färja med avgång klockan 10 från Travemunde. Solsken +11grader och lite blåsigt.
Vi har börjat med att ha hytt på dessa överfarter. Det tar trots allt 9 timmar, då är det skönt att kunna ställa från sig väskan, sova bort några timmar, titta på tv och duscha. Visst kan man duscha och använda bubbelpool utan hytt. Men vi trivs med detta och inte kostar det en förmögenhet heller. Tur o retur med hytt 1300kr.
Denna överfart var lite rullande. Vinden kom in mot båten från sidan, tror jag. För man vaggades till sömn. Inget jag gillade precis. Tur att vi hade hytten, för att vara uppe och gå, då blev jag lätt illamående!
Klockan 19 var vi framme i Malmö och såg en fin solnedgång över Danmark.
Det var svart när vi kommit av båten och ut på vägen. Hoppsan så mörkt det blivit här i Sverige.
Vi körde upp till Ödeshög. Där kan man stå på parkeringen utanför restaurangen. Långtradarna tar annars upp hela rast/parkeringsplatserna denna tid på dygnet. Där finns även en lite rastplats slinga, som är bra när det är ljust. Dock inget för oss att stå på när det är mörkt, då vill vi stå mer öppet.
Natten var lugn, jag var bara uppe en gång och kollade en bil som kom "lite nära" oss. Gissa vad han gjorde? Jo gick ut och kissade bredvid bilen på asfalten. Bensinmacken har öppet hela natten där haha. Det var nog kylig i hans bil för den gick på tomgång säkert 30 minuter, därefter åkte den vidare och jag somnade om.
I morse var det frost på personbilarna och i gräset bara +5grader.
Hmm då undrar man Varför vi kommer hem nu och inte tvärt om, åker iväg nu. Vi får ta oss en funderare inför nästa år ...
Trädens färger är verkligen vackra, det märks att det är höst här hemma.
Om några timmar får jag plocka fram min yrkesroll och kliva in i den. Vilket också ska bli roligt, har sådana bra arbetskollegor. 

Kram
Yvonne

9 kommentarer:

 1. Nu börjar det bli dags att lämna Norden!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Välkomna hem! Ser fram emot alla bilder du snart skall dela med dig av. 😍 Jag längtar till Benidorm nu och efter Frankrike och efter att få rulla långt. Kram

  SvaraRadera
 3. Välkomna hem igen. Vi hade minus 3,6 grader i måndags.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Välkomna hem jag har också undrat varför ni åker och kommer hem vid denna tid :)
  Men har man jobb så kanske det inge alltid är så lätt att välja tidpunkt.

  SvaraRadera
 5. Ja just hemkomna undrade varför vi skulle hem till kylan igen!
  Kom just på att vi arbetar än,annars hade vi stannat kvar :-)

  Ha det gott....HöstKram

  SvaraRadera
 6. Visst är det härligt att rulla in i Sverige nu med alla dessa fina färger? Välkomna hem. Kramiz

  SvaraRadera
 7. Välkommen hem Härlig resa ni gjort Hoppas helgerna under hösten bjuder på fler husbulsturer
  Kram

  SvaraRadera
 8. Vi tar också hytt även om vi inte skall åka på natten, skönt att kunna sträcka ut och vila lite. Det finns ju trots allt folk som jobbar också....hösten är fin....

  SvaraRadera
 9. Så många fina färger ni får uppleva nu när ni kommer hem.

  SvaraRadera