tisdag 7 juni 2016

Fortsättning I Trädgården ...

Tänk så mycket man kan hinna när båda två jobbar i trädgården.
Den risiga rabatten runt flaggstången har fått ett nytt trevligare utseende. Det gamla gräset har rensats bort och blommor planterade i rött och vitt, Schweiz färger hihi
Rabatten med vinbärsbuskarna har några klängväxter.
Kaprifol på ena kanten som blommar för fullt nu.
 och i mitten en stor risig torr Stjärnklematis "Summer Snow"
 Undrar vad som har hänt med den, när en annan av samma sort ser ut så här, grön och fin?
 Med förenade krafter har allt det gamla torra klippts bort och det fanns några grenar med gröna blad på. Helt död var den trots allt inte och nu kommer den säkert att ge fina vita blommor igen.

 Nyponrosen med ljuvlig doft och elaka taggar!
 Vita rosenbusken också den med ljuvlig doft och elaka taggar.
Pionen
slår ut snart.

 Skalman
sköter sig perfekt hihihi
 Lupinerna har vi och grannen tillsammans eftersom dom växer på tomtgränsen eller kanske mest på grannens tomt. Han är inte så förtjust i dom medans jag tycker dom är fina och kan plocka hur mycket jag vill.
Vi har familjen rådjur, som kommer på besök med jämna mellanrum. I förhoppning att dom ska låta blommorna vara i fred,. Gjorde jag ett vindspel som rör sig med speglar och snäckskal och hängde upp.
Hittills är blommorna kvar.
Nu får jag lov att ta det lugnt eftersom jag halkade ner i våran lilla damm! Satte foten på kanten eller något sådant och vips satt jag på rumpan och slog i ryggen i en lampa, som står bredför för att belysa vattenfallet. Och det ena benet nere i dammen och blöt nästan upp till knät. Väldigt klumpigt gjort av mig men men så kan det gå och nu får jag tänka mig för hur jag rör mig. 

Kram
Yvonné

4 kommentarer:

 1. Ni har så fint i er trädgård med alla blommor..o skalman :) Hoppas du mår bättre ikväll i ryggen. Kramiz

  SvaraRadera
 2. Verkligen en fin trädgård!
  Kul att se!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag älskar Pioner, Löjtnantshjärta och "Fino" som putsar gräset. Tyvärr har jag bara Fino av de tre. Jag njuter av dina blommor. Kram

  SvaraRadera