måndag 16 maj 2016

ANNEXET In På Akuten ...

Vi hade tur som kunde rulla med Annexet/husbilen för egen maskin till akuten idag.
Vi kom hem för en vecka sedan och då var allt bra. "Sjukdomssymtomen" började för ett par dagar sedan. Upptäckte en väldigt konstig lukt i bilen. Då menar jag konstig otäck hemsk stickande dödråtta ruttetägg lukt. Helt enkelt vidrigt. Upp med takluckorna, öppnade fönstrena, dammsög och skurade golvet. Upp och ner på madrasser och dynor. Inget bättre.  Ringde goda vänner som vi visste har haft möss som inneboende och frågade hur den lukten egentligen är. Jodå det stämde in på våran lukt. 
Allt plockades ur från garage och lådor. Vi lyste med ficklampa och blåste med tryckluft. Inte ett spår av möss inte ens en endaste lite svart prutt. Krupit runt på alla fyra med näsan tryckt mot golv väggar utan att hitta varifrån lukten kom.  Jakob åkte och köpte ett medel som tar bort just dålig lukt. Men det fick han inte använda för mig innan vi visste varifrån lukten kom.
Ja så här har vi hållit i dagarna tre, utan att hitta felet.
Vi hade tänkt att gett oss iväg på rull redan igår kväll efter mitt arbete. Vädret lockade inte direkt att köra iväg i regn och mörker. Och dessutom ville jag att vi skulle åka förbi Caravan-hallen för att höra vad dom trodde det kunde vara för lukt. Jakob tyckte det var lite löjligt till att börja med men ju mer jag tjatade och inget fel hittade vi, så gav han med sig.
Idag svängde vi in Akut till grabbarna 
och fick med mig en kille ut med bra luktsinne hahaha I vårat fall behövde man nästan inte haft något luktsinne alls, så illa var det. Han backade redan utanför bilen och sa att det var hemskt. En annan kund som var där med sin bil, berättade om sin erfarenhet av möss och sa att det luktar så här!
 Vi fikade ihop med grabbarna och olika ideer och funderingar bollades : hade vi haft bilen på ström eller inte under tiden den stått hemma? vilket vi hade haft.
Ut igen till bilen och då hade lukten avtagit något. 
Bodelsbatterierna kollades och då märktes det att dom var varma, den ena var till och med mycket varmt! Hela 80 grader när det plockades ut och då hade bilen ändå stått stilla ett tag!
Hur varmt det hade varit när vi kom dit, törs jag inte tänka på.
För att inte tala om vad som hade hänt om vi fortsatt och kört med denna vidriga lukt i bilen. 
Då hade det troligen börjat BRINNA i batterierna!!!!!
Och en mardröm hade uppstått för oss.
 Nu har vi fått två nya batterier insatta av dessa trevliga duktiga grabbar som 
"bara skulle lukta i bilen"

Tusen Tack till er på 
CaravanHallen i Haninge.

Kram
JoY7 kommentarer:

 1. Oj, det det där lät inte bra. Riktigt allvarligt! Det skall väl egentligen inte kunna hända? Jag har aldrig hört talas om något liknande tidigare. Kram på er.

  SvaraRadera
 2. Fy så otrevligt.......men inte visste jag att batterierna kunde lukta "död råtta". Hoppas lukten nu försvinner och att allt funkar. Vi harheller aldrig hört något liknande. Kram

  SvaraRadera
 3. Så trist.. Hoppas nu att den dåliga lukten försvinner så ni kan lämna detta bakom er och njuta av säsongen.

  SvaraRadera
 4. Det där var minsann en otrevlig upptäckt, från död råtta till heta bodelsbatterier. Det måste vara något annat som är orsaken till överhettningen av bodelsbatterierna, med all sannolikt batteriladdaren som också bör kollas upp.

  SvaraRadera
 5. Å nej vad otäckt!!! Tur att ni fick hjälp i tid och att allt löste sig!!!

  SvaraRadera
 6. Det där hade kunnat sluta illa!!!. Hoppas det räckte med batteribyte.Har det slutat att lukta nu då ? Kramiz

  SvaraRadera
 7. Usch,inte bra! Tur det slutade lyckligt och inget allvarligt hände!
  Tur ni har bra hjälp på hemmaplan då!

  Ha det gott o kör på....Kram

  SvaraRadera